Реализована прва СЗС акција у Улцињу – стигла помоћ за Лишчевиће!

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је породици Лишчевић из Улциња. Самохрана мајка Зорица и њене три ћеркице добиле су скромну помоћ у виду кревета на спрат са душецима, постељине, ормара, комбинованог фрижидера и усисивача укупне вредности 816 евра. Лишчевићи су тако постали прва породица коју је наша организација помогла у Улцињу чиме смо ставили печат на рекордну годину у Црној Гори што се помоћи тиче.

Породица живи у изнајмљеној гарсоњери коју чини само једна собица. То плаћају 150 евра месечно. Спавали су донедавно на само два кауча.


Деца су сваког дана питала кад ће онај кревет на спрат што је чика причао. Јако су срећне због свега – рекла нам је мајка Зорица.

Ова самохрана мајка дошла је из Сомбора. Као држављанин Србије, упркос томе што живи већ дуго у Црној Гори, не остварује право на социјалну помоћ и дечији додатак. Најстарију Ану (7) родила je у Србији, а млађе ћерке Суну (5) и Зиту (3) у Црној Гори. О чистоћи стана се види да брижљиво брину, а постељина и ствари су при нашој првој посети стајале уредно сложене на поду. Сада имају леп ормар где ће моћи да их одложе.


Са супугом сам се разишла пре три године. Уплаћивао је алиментацију, па смо некако крпили крај са крајем, али сада већ неко време слабије. Деца су још увек мала, па не могу стално да радим. Кад могу, радим за дневницу, берем маслине – додаје Зорица.

Скромна помоћ коју су добили знатно ће им олакшати живот.


Желим да вам се захвалим на свему. Стварно сте нам доста помогли и изненадили сте ме јер нисам очекивала тако брзо да дођемо на ред – рекла нам је на крају ова самохрана мајка.

Породица Лишчевић је једна од десет породица које смо помогли у Црној Гори у 2020. години, односно, једна од преко 200 помогнутих породица широм Балкана. Драго нам је да смо успели да обрадујемо неког и на приморју, а позивамо све донаторе да подрже и наше будуће активности у овим крајевима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи