Реновиран стан породице Тотић из Врања

Хуманитарна организација Срби за Србе реализовала је планирану помоћ за породицу Тотић из Врања коју чине самохрани отац Горан и деца Урош (15), Милица (11) и Марко (9). Породици је у потпуности реновиран стан, набављено је основно покућство, а претходно је саниран кров на згради тако што је постављен лим, чиме су уједно помогнути и остали станари зграде. Укупна вредност помоћи је 1.672.086 дин.

Од наше прве посете Тотићима до данас дошло је, на жалост, до компликација јер је Центар за социјални рад одузео двоје деце која се сада налазе код мајке. Тек предстоји рочиште на којем ће бити одлучивано о старатељству. Здравствено и психичко стање оца Горана је такође погоршано. Он је ратни ветеран који је прошао сва ратишта од Крајине до Косова и Метохије. Од рата је радио разне послове како би прехранио породицу, али последњих година кренули су бројни проблеми… Сада живе од социјалне помоћи и дечијег додатка.

Подсећамо да се стан породице Тотић налази на последњем спрату оронуле зграде. Плафон је изгледао као да ће сваког тренутка да се сруши.

Чак су морали да поставе шаторско крило изнад кревета како им делови плафона не би падали на њих док спавају. Плафон је пропуштао и воду, па се кроз цео стан осећао јак мирис влаге. Ти проблеми су сада решени и надамо се да ће овај реновирани стан значити онима који буду у њему живели.

Конкретно је урађена комплетна адаптација стана, сређени су зидови, отклоњена је буђ, постављен је нов под, реновирано је купатило, замењене су дотрајале електричне инсталације и водоводна мрежа у стану, а купљени су и нови радијатори.

Такође, купљени су веш машина, комбиновани фрижидер, електрични шпорет, бојлер, три кревета, један кауч, сто, четири столице, комплетна кухиња и плакар.

Купљена је и постављена комплетна унутрашња и спољна столарија.

Пре свега тога решен је проблем прокишњавања и влаге тако што је на крову целе зграде постављен лим.

Тотићи су једна од малтене 200 породица које помажемо у овој години. Дешавају се, на жалост, и проблеми и новонастале ситуације на које ми не можемо као организација да утичемо. Колико је било до нас учинили смо и захваљујемо се свим донаторима који су се укључили и подржали ову акцију помоћи Тотићима.

Позивамо вас и да наставите подршку нашој организацији како бисмо решавали или бар олакшавали постојеће бројне проблеме сиромашних породица!

Рачуни и потврде финансиране помоћи