Рума оборила рекорд

Други овогодишњи Пикадо из блока одржан је у Руми 27.01.2019. године. Кафе Република угостио је до сада рекордан број такмичара 107 који су се у фер борби и фантастичној атмосфери борили за титулу најбољег. Средства која су прикупљена ове недељне вечери су 28.980 динара и 20 евра.

Поред обореног рекорда по броју такмичара, Рума ће остати упамћена и по убедљиво најквалитетнијем турниру што се тиче саме пикадо игре. Полуфинале и финале помно су пратили са великом пажњом сви присутни у крцатом кафићу, громогласно навијали, аплаузом испраћали сваку добро одиграну руку… као да се то вече играло финале лиге шампиона у фудбалу. Победника у финалу добили смо после чак два продужетка и неизвесне завршнице у свакој партији.

Немања, домаћи такмичар, ношен великом подршком суграђана успео је да освоји златно одличије и тако остави пехар у Руми, а гости из Угриноваца који су постали редовни учесници хуманитарних турнира Пикадо из блока морали су да се задовоље другим, које је заузео Младен, и трећим местом, које је заузео Стефан.

Велику захвалност дугујемо власнику и особљу кафеа Република на гостопримству и свима који су одвојили своје време и одлучили да подрже ову акцију. Румљани су још jедном показали да социјално угрожене породице могу да рачунају на њихову солидарност и подршку.