Сан се остварио – девојчице из породице Максимовић добиле нови дом! (видео)

Максимовић Даница (10), Николина (6) и Милица (6) коначно су добиле дом! Породици је купљена кућа у селу Бела Земља у близини Блаца. Вредност помоћи износи 1.998.804 динара.

Захваљујући донаторској вечери у Београду чији су домаћини требали да буду певачи Слоба Радановић и Немања Сталетовић и која на крају није одржана због мера у вези Covid-19 пандемије, донацијама из Канаде и другим СЗС донаторима три девојчице сада имају све што им је потребно за срећно и весело детињство.


Ово је наша нова кућа – дођите да је видите! – с осмехом на лицу дочекала нас је Даница.Атмосфера коју смо затекли била је права слављеничка јер како нам каже мајка Јелена ово је за све њих један нови почетак. Подсетимо, мајка је морала да се разведе због, алкохолом узрокованог, малтретирања. Живели су у Куршумлији у кућици коју су изнајмљивали. Без алиментације, примајући социјалну помоћ и дечији дотатак, нису се надали да ће овај дан доћи. Ипак, још једном се показало да је све могуће када смо сложни.


Захваљујем се организацији Срби за Србе и свим хуманим људима. Немам речи, пресрећни смо. Моја деца имају кућу и своје собе! – на крају разговора рекла нам је мајка Јелена.

Захваљујемо се свим донаторима на подршци и поверењу. Хуманитарна организација Срби за Србе позива све људе доброг срца да наставе да нас прате и у складу са својим могућностима донирају како бисмо и ове године помогли преко 200 угрожених породица!

Рачуни и потврде финансиране помоћи