Сигуран кров, стабилна породица – Лазаревићи добили дуго ишчекивану помоћ!

Стрпљен спашен, каже наш народ. А породица Лазаревић, из села Десимировац крај Крагујевца, имала је стрпљења и разумевања за нас и наше бројне акције и пројекте.

Све је почело још током 2021. године, када смо добили једну атипичну, а пуну хришћанске љубави поруку од главе породице Предрага Лазаревића:

Ако да Бог да помогнете свима које имате на чекању, сетите се и нас на крају. Кад год дошли, добро сте дошли. Свако добро од Господа желимо, као и свима којима помажете. Брат у Христу.

Некад и сад

Окупљени око манастира Фенек, и привучени љубављу коју им је тај манастир пружио, решили су да остану у нашој лепој Србији и да се скрасе у срцу Шумадије. Насмејани родитељи Предраг и Владана и дечица Димитрије (11), Ђорђе (9), Јована (7), Стефан (4) и Владимир (2) као и први пут када смо их посетили, потврдили су да не жале ни тренутак што нису прихватили опцију за одлазак у Немачку, која им се пружила.

Некад и сад

Ништа не може да нам замени Фенек и тај осећај када си свој на своме, међу нашим људима. Лепо нам је овде, привикли смо се, посао који имам је стабилан, тако да Богу хвала ова ваша помоћ је дошла као круна свега – презадовољан је био отац Предраг.

Овај дом пун деце, али и љубави за Христа, као што видимо има скоро све. Побожна и сложна породица, лепо васпитана и културна дечица, свеприсутна брига једних за друге, топла и уредна кућа. Међутим, мало им је недостајало, па да све буде како треба. То мало, за њих је било недостижно, па су решили да нам се обрате. Проблем који је настао када им је град полупао део црепова на крову који је велике површине, тражио је санацију у што скоријем року, како би се зауставило прокишњавање и како не би долазило до још веће штете.

Након вишемесечних договора, како пронаћи најбоље и најефикасније решење за поменути проблем, приступило се реализацији. На делу куће који припада њима, у потпуности је реконструисан кров и постављени су нови олуци, а за материјал и радове издвојили смо 1.407.723 динара.

Бог вас благословио браћо, све вас који се овим бавите и сам ваш рад. Нека вам Господ подари само успехе и да наставите да помажете свима. Нисте ни свесни колико људима који једва састављају крај са крајем, значи оваква помоћ, као што сте нама обезбедили – искрени и захвални су били Предраг и Владана.

Презадовољни смо и ми сами, када видимо да је помоћ отишла на праву адресу и да људи знају то да цене. Свакако ће нам увек бити циљ да подржимо што више оваквих вредних и честитих породица, које свакако служе као пример свима нама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи