Слатко палачинка дружење у Берлину

Након летње паузе, организација Срби за Србе је одржала 7. октобра друго по реду палачинка дружење у дворишту Храма Васкрсења Христовог у главном граду Немачке. Време нам је изашло у сусрет, па је палачинка дружење окупило много заинтересованих особа разног узраста, између 5 и 85 година.

Палачинка дружењу су такође присуствовали чланови организације из Нирнберга и Лајпцига. Дан је протекао у лепом дружењу. Много људи добре воље се заинтересовало за рад организације. Сем сланих и слатких палачинки, продавале су се и пите, које су нестале великом брзином.

Око 200 људи је присуствовало палачинка дружењу, и том приликом је прикупљено 1,502 евра донација које ће бити утрошене у великој јесењој акцији на Косову и Метохији. Оваква дешавања буде наду у боље сутра. Свако дешавање на северу Немачке изнедри бар по једну особу, која остаје заинтересована за активнију помоћ чак и када нема никаквих дешавања.

Људи у Немачкој имају жељу и вољу да помогну онима којима је то најпотребније. Кроз време и Немачка ће се попети на већи ниво. Палачинка дружење је трајало до 14 часова, и људи су се разишли у пријатној и срећној атмосфери. Леп је осећај када знате да сте и ви били део акција хуманитарне организације. Када можеш доћи кући, и осећати се испуњен задовољством и срећом.

Ми требамо нашем народу као никада до сад. Ово је тек почетак успона севера Немачке. Људи су заинтересовани када планирамо следећа дешавања, што нам је рекло да ће у будућности бити људи на које се може озбиљно рачунати.

Све у свему, дан је протекао у одличној атмосфери, и такође велика захвалност госпођи из Конзулата која се такође заинтересовала за рад организације, као и пријатељима организације који су се потрудили да све протекне у најбољем реду.

Велика захвалност иде госпођи Оливери која другу годину за редом са поносом излази у сусрет са печењем палачинки. Такође велика захвалност оцу Драгану што нас је угостио и уступио нам црквену салу и двориште. Отац Драган нам је увек са задовољством изашао у сусрет, и много смо му захвални због тога.

Као и свима који су помогли да све прође добро. Како је рекао наш Нобеловац Иво Андрић „нису сви људи тако рђави као што рђав човек мисли“. Хвала свима који су тај дан били присутни још једном за прелепо дружење, и видимо се ускоро опет.

За више информација o раду организације, акцијама и утрошеном новцу, можете се информисати такође на фејсбук и инстаграм страницама организације.

Пошаљи SZS на 81190 за Немачку. Деца су наша будућност!