Спасојевићима из С. Паланке дограђен дом

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила пројекат доградње и реконструкције породичне куће Спасојевића из Смедеревске Паланке у укупној вредности од 1.299.102 динара.

Самохрана мајка Снежана Спасојевић у Смедеревској Паланци подиже три сина: Милоша (17), Марка (16) и двогодишњег Стефана.

Много је проблема са којима се суочава свака самохрана мајка данас у Србији, а Снежана и њени синови, донедавно, борили су се са неколико веома озбиљних проблема у које смо се уверили приликом посете Спасојевићима у фебруару ове године – кућа у којој су живели је била у јако лошем стању, а привремена кровна конструкција је потпуно пропала.

Тежина цигала и новог крова довела је до урушавања старог дела куће и пуцања зидова од меке цигле, веш машина скоро и да није радила, а поред тога боре се од месеца до месеца са скромном платом коју мајка заради и са неизвесношћу гледају у будућност.

Поред грађевинских радова који су укључивали рушење старог дела куће, зидање две нове велике просторије, постављање нове кровне конструкције са олуцима, извођење неопходних електро инсталација, постављање преградних зидова од гипса и изолације, и постављање ламината, пвц врата и прозора.

Породици смо од неопходног покућства обезбедили велики собни плакар, тросед и шпорет на дрва.

Такође, велику помоћ и подршку током радова и опремања куће породице Спасојевић пружила је њихова комшиница Меланија са својом породицом. Део средстава за помоћ породици Спасојевић обезбеђен је на трурниру Тројка из блока који је одржан 26. маја у Смедеревској Паланци.

Поздрављамо се са Спасојевићима у великој радости коју смо видели на дечијим лицима а која нам и више него јасно говори о томе колико смо успели да утичемо позитивно на њих, али и да њихов животни простор оплеменимо и учинимо га лепшим и конфорнијим за одрастање и нове животне изазове које их чекају у наредним годинама.

 

РАЧУНИ ИСПОРУЧЕНЕ ПОМОЋИ ЗА СПАСОЈЕВИЋЕ