Спрат, кров и нова столарија за породицу Момчиловић из Ужица

Породицу Момчиловић из Ужица коју чине мајка Данијела и деца: Анђела (20), Матија (17), Кристина (16), Милан (15) и Валентина (14) посетили смо крајем новембра. Обезбедили смо средства за изградњу спрата, постављање новог крова као и унутрашњу и спољашњу столарију, а укупна вредност помоћи износи 1.164.489 динара.

Подсетимо, ова породица живела је у изузетно тешким условима. Данијела је трпела вишегодишње психичко и физичко насиље од стране бившег супруга. Снагу да му се супротстави скупила је тек када јој је син рекао: „Доста, идемо!ˮ Са децом се преселила у родитељску кућу у Ужицу, а тренутно живи на релацији Горњи Милановац – Чачак – Ужице, због природе посла којим се бави. Помоћ коју смо обезбедили омогућиће им да се коначно нађу под истим кровом.

Најмлађи Момчиловићи у току радова

Приликом завршне посете, у дворишту, дочекао нас је Данијелин отац Богосав. Нажалост, у време наше посете, остали чланови породице нису били код куће.


Ви сте људи великог срца! Нема тих речи којима бих могао да опишем своју срећу. Сада коначно знам да ће моја Данијела и њена деца бити сигурни, под својим кровом – рекао је деда Богосав.

Кућа приликом прве посете и сада

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује свим донаторима који су учествовали у овој акцији. Подсећамо вас да је покренута традиционална Божићна акција у којој планирамо да помогнемо око 50 породица, па позивамо све заинтересоване донаторе да нам се придруже како бисмо испоручили планирану помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи