Срби за Србе код породице Лукић у Шапцу

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Лукић која живи у Горњој Румској код Шапца. Отац Божа и мајка Биљана подижу троје деце и живе са Божиним родитељима. Тамара има 12 година, Маријана има 3 године, а мали Марко има 10 година и веома тешку болест – булозну епидермологију. Марко је дете-лептир: то су деца која захтевају много пажње и бриге, беспрекорне хигијенске услове, о њима се мора водити рачуна из минута у минут.

Лукићи живе у удаљеном засеоку у кући која је у доста лошем стању. Отац ради сезонске послове, мајка не ради – води рачуна о деци, а једини сигуран приход име је додатак за туђу негу који месчно износи 27.000 динара. Деда Живослав има нешто земље коју породица обрађује за своје потребе, имају трактор тањирачу, краву, крмаче, 4 овце.

Испуцали зидови у кући породице Лукић

Боре се Лукићи са великом снагом за сваки нови дан, али мали Марко им је највећа брига и њему су највише посвећени. За децу-лептире хигијена је и више од пола здравља – а Лукићи немају ни купатило! Имају воду, имају просторију намењену за купатило, али никада нису успели да га изграде.

Дошао је ред на донаторе СРБИ ЗА СРБЕ да промене живот овој породици, а посебно малом Марку. Невероватна је његова ведра природа, за време посете он је непрекидно био насмејан, распoложен, задивљује љубав сестара за њега и како га чувају и пазе. Љубав ће победити све – па тако и Лукићи из дана у дан уз помоћ љубави побеђују све проблеме.

Марко и Маријана Лукић

Хајде да им заједно олакшамо живот. Потребан им је и нови намештај, можда и нешто стоке, нова пећ, кревети, али пре свега, најхитније: купатило. Поред све помоћи која им треба, највише ће им значити када виде да има добрих људи који брину за њихову судбину! Пређимо са речи на дела! Сви заједно за Лукиће!

У склопу спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока који ће бити одржан у Шапцу, скупљаће се део средстава за ову породицу. Позивамо све да учествују и помогну у складу са својим могућностима!