Срби за Србе код Тодоровића у Паланци

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у недељу 27. октобра 2013. породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке. Тодоровиће смо у више наврата помагали, а овог пута повод посете је била набавка пумпе за наводњавање у вредности од 71.823 динара. Децу смо обрадовали и скромним поклончићима, а за узврат смо добили једну предивну захвалницу посвећену организацији и свим нашим донаторима широм света. Подсећамо да смо Тодоровиће посетили први пут у октобру прошле године на иницијативу нашег пријатеља Немање Девића. Слободно можемо рећи да је од тада кренуло све на боље за ову породицу. Не само да им је пуно значила помоћ коју смо им у наредним месецима обезбеђивали, него су и они сами поново стекли наду и вољу.   Прво смо им купили 2 кревета на спрат и фрижидер, затим смо им обезбедили материјал за изолацију куће, опремили купатило, покрили лимом ходник и купатило да не прокишњава, купили краву која је постала мезимче целе породице и ево сада и црева и пумпу за наводњавање, која ће бити од велике користи од пролећа јер ће њоме моћи да обезбеђују воду и за кућне потребе и за потребе животиња и за наводњавање земље. Циљ нам је био да прво породици обезбедимо пристојне услове за живот, а затим и да их подржимо у њиховом настојању да самосталне раде и производе.  Посебно нас радује чињеница да се родитељи Ратко и Земка заиста јако пуно труде око своје деце и да поред сиромашних услова у којима живе деца су веома васпитана, симпатична и сви иду у школу и вредно уче. Домаћин Ратко има и јако пуно идеја како би дугорочно побољшао положај својој породици, тако да размишља и о куповини фрезе, пластеника итд. Од наше последње посете купили су козу, овцу са два јагњета, свиње и теле су порасли, тако […]

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у недељу 27. октобра 2013. породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке. Тодоровиће смо у више наврата помагали, а овог пута повод посете је била набавка пумпе за наводњавање у вредности од 71.823 динара. Децу смо обрадовали и скромним поклончићима, а за узврат смо добили једну предивну захвалницу посвећену организацији и свим нашим донаторима широм света.

 Подсећамо да смо Тодоровиће посетили први пут у октобру прошле године на иницијативу нашег пријатеља Немање Девића. Слободно можемо рећи да је од тада кренуло све на боље за ову породицу. Не само да им је пуно значила помоћ коју смо им у наредним месецима обезбеђивали, него су и они сами поново стекли наду и вољу.  

Прво смо им купили 2 кревета на спрат и фрижидер, затим смо им обезбедили материјал за изолацију куће, опремили купатило, покрили лимом ходник и купатило да не прокишњава, купили краву која је постала мезимче целе породице и ево сада и црева и пумпу за наводњавање, која ће бити од велике користи од пролећа јер ће њоме моћи да обезбеђују воду и за кућне потребе и за потребе животиња и за наводњавање земље. Циљ нам је био да прво породици обезбедимо пристојне услове за живот, а затим и да их подржимо у њиховом настојању да самосталне раде и производе. 

Посебно нас радује чињеница да се родитељи Ратко и Земка заиста јако пуно труде око своје деце и да поред сиромашних услова у којима живе деца су веома васпитана, симпатична и сви иду у школу и вредно уче. Домаћин Ратко има и јако пуно идеја како би дугорочно побољшао положај својој породици, тако да размишља и о куповини фрезе, пластеника итд. Од наше последње посете купили су козу, овцу са два јагњета, свиње и теле су порасли, тако да ствари заиста иду у добром правцу. 

Такође, Ратко нам се похвалио шталом коју је сам изградио од сламе што можете видети на сликама. На жалост, недавно су имали смртни случај јер се бака Добрила упокојила. И деветогодишњи Јован има проблем са срцем, па је већ прошао кроз 17 операција. Последњи пут су му пресађивали коштану срж, али се један део није лепо примио, тако да ће морати на нову операцију у Београд.  

Позивамо све људе добре воље да наставе својим донацијама да подржавају акције наше организације јер пуно је деце која заслужују нашу помоћ. У наставку погледајте слике и захвалницу коју смо добили од најмлађих Тодоровића.  

Рачуни и потврде финансиране помоћи