Срби за Србе помогли у Братунцу

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе заједно са студентима Правног факултета прикупили су помоћ у виду гардеробе, хране, средства за хигијену и др. за шесточлану породицу Милинковић из Подградца у близини Братунца. За породицу Стојана Милинковића нас је једна од наших донаторки обавијестила. Милинковићи су избјеглице из Сребренице. У Подграцу, 3 километра од Братунца су купили комадић земље и направили кућицу. Стојан и супруга имају четири кћерке. Он нигдје не ради али љети, пошто је молер успије радећи приватно нешто зарадити. Супруга је једина запослена. Ради у хладњачи, у Братунцу, тако да њих шесторо живе од 550 КМ мјесечно.Поплаве нису пуно погодиле Братунац. Тамо су клизишта погодила и оштетила нека села. Подграц је једно од ријетких насеља на тој општини које је имало проблема са поплавама. Међутим једино су Милинковићи настрадали. Док је комшијама земља поплавила, Стојану је бујица однијела и кућу и тај комад земље који је имао. Остао му је мали комадић и ћошак куће само. Све што су имали бујица је однијела. У том ћошку куће које је остало су једино нашли фрижидер и електрични шпорет.  Општина Братунац им је одмах изашла у сусрет и смјестила их у приватни смјештај за који плаћају кирију. Општинске власти мимо тога, траже парцелу да им купе а приватници су се организовали да када се земљиште обезбједи, донирају материјал за нову кућу.Студенти Правног факултета су се и овај пут потрудили и скупили пуно ауто гардеробе, хране, средстава за хигијену и још много тога. Са скупљеном помоћи и једним волонтером са факултета смо кренули за Братунац. Нашли смо Милинковиће, испорчили им поменуту помоћ и договорили се да нам се јаве ако им буде нешто потребно за довршетак новог дома. Подели:0share

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе заједно са студентима Правног факултета прикупили су помоћ у виду гардеробе, хране, средства за хигијену и др. за шесточлану породицу Милинковић из Подградца у близини Братунца. За породицу Стојана Милинковића нас је једна од наших донаторки обавијестила.

 Милинковићи су избјеглице из Сребренице. У Подграцу, 3 километра од Братунца су купили комадић земље и направили кућицу. Стојан и супруга имају четири кћерке. Он нигдје не ради али љети, пошто је молер успије радећи приватно нешто зарадити. Супруга је једина запослена. Ради у хладњачи, у Братунцу, тако да њих шесторо живе од 550 КМ мјесечно. Поплаве нису пуно погодиле Братунац. Тамо су клизишта погодила и оштетила нека села. Подграц је једно од ријетких насеља на тој општини које је имало проблема са поплавама. Међутим једино су Милинковићи настрадали. Док је комшијама земља поплавила, Стојану је бујица однијела и кућу и тај комад земље који је имао. Остао му је мали комадић и ћошак куће само. Све што су имали бујица је однијела. У том ћошку куће које је остало су једино нашли фрижидер и електрични шпорет.  Општина Братунац им је одмах изашла у сусрет и смјестила их у приватни смјештај за који плаћају кирију. Општинске власти мимо тога, траже парцелу да им купе а приватници су се организовали да када се земљиште обезбједи, донирају материјал за нову кућу.  Студенти Правног факултета су се и овај пут потрудили и скупили пуно ауто гардеробе, хране, средстава за хигијену и још много тога. Са скупљеном помоћи и једним волонтером са факултета смо кренули за Братунац.  Нашли смо Милинковиће, испорчили им поменуту помоћ и договорили се да нам се јаве ако им буде нешто потребно за довршетак новог дома.