03. септембра 2016.

Срби за Србе у посети породици Шукунд

Срби за Србе у посети породици Шукунд
Пета сезона спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока донела је чак четири турнира у Јужном Банату, а мисија помоћи социјално угроженим породицама наставља се још док одзвањају лопте на терену. Са речи се одмах прелази на дела, па су представници Хуманитарне организације Срби за Србе после сјајног турнира у Банатском Карловцу, недавно посетили седмочлану породицу Шукунд из села Владимировци, у општини Алибунар. Ненад и Светлана Шукунд подижу четворо деце: Анђелу (14), Стефанију (11), Стевицу (7) и Огњена (5), а са њима је и деда Никола, који болује од астме, али помаже колико може, пазећи на децу док су родитељи заузети на сезонским пословима.

Породица живи скромно и без дугова, са дечијим додатком од 11.000 динара и са одређеним проблемима. Поред проблема влаге који је потребно хитно решити, имају потребу и за још једном собом, која би била соба за девојчице и која би омогућила нормалније функционисање породице.

Са тренутним нередовним примањима нису у могућности да праве велике планове самостално, а једна од првих жеља били су им товни пилићи, уз помоћ којих би оснажили кућни буџет и живели нешто лагоднији живот.

На свима нама је сада да заједничким снагама помогнемо овој породици! Јужни Банат је са четири сјајна турнира показао да брине за комшије у невољи, а Банатски Карловац ускоро ће уз нашу помоћ добити препорођену породицу Шукунд!

 Срби за Србе са породицом Шукунд

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари