21. јуна 2013.

Српска Мрежа у Канади за СЗС

Српска Мрежа (Serbian Network) је непрофитна група, основана 2013. године, од стране неколико младих Срба из Канаде. Са седиштем у Торонту, циљ ове групе јесте да омогући свим Србима у Канади нове начине и видове комуникације у умреживања који ће повезати друштвени и хуманитарни рад. У недељу, 9. јуна, након свете литургије, Српска Мрежа је организовала ''палачинка журку'' чији је целокупан приход ишао за пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе.

Српска Мрежа је позвала како младе тако и старије чланове српске заједнице, који су се у великом броју одазвали и испунили Мисисага Српски центар. Након што је и последња палачинка продата, укупан приход са овог догађаја био је $3,600 за Срби за Србе. Српска Мрежа жели да се захвали свима на помоћи и да истакне све оне који су се појавили чак у 8 сати како би започели посао. Драгица Грубић, председница Кола Српских Сестара, је одиграла важну улогу како би се кухиња оспособила за наше волонтере. Такође желимо да истакнемо огромну помоћ наших "вођа", Ангелине Рачић, Лидије Боројевић, Олге Лукић и Мире Бркић.

Исто тако желимо да се захвалимо нашим пријатељима и волонтерима, Марку Млађену, Дејану Петковићу, Николи Лукићу, Јовани Марковић, Лоли Говедарици, Бранку Видовићу, Кати Буцан, Роз Девли, Маши Маврак, Данили Мрваљевић, Алекси Бркић, Немањи Пјанићу и Хелен Кесер.''Када се Срби скупе сложно око неког циља, много можемо да постигнемо'', кажу оснивачи Српске Мреже Брајан Мичел и Јован Бркић. ''Ових $3,600 долара биће прослеђено Хуманитарној организацији Срби за Србе, како би послали поруку нашем народу да га нисмо заборавили нити напустили. Хајде да останемо и даље у контакту, наставимио са умрежавањем!''

Српска Мрежа је наменила ову донацију за потребе куповине куће породици Пециреп из Вишеграда у Републици Српској. Самохрана мајка са четворо деце већ неколико година живи у рушевинама од привременог објекта без воде, понекад струје и основних услова за живот, а успут им прети присилно исељење из те бараке. Срби из Канаде су пре овог добротворног скупа већ прикупили $4,500 за овај пројекта куповине куће, тако да сада има довољно средстава да се читав пројекат убрзо и спроведе у дело. Свакако, додатна помоћ ће доћи и од покретача читавог пројекта госпође Марије Гавриловић из Минхена која је захваљујући српској заједници из Немачке већ прикупила неколико хиљада евра за породицу Пециреп.    Српска Мрежа се захваљује свима који су подржали овај добротворни палачинка скуп. Позивамо вас да ступите у контакт са Српском Мрежом путем фејсбука.  

Повезане вести

Коментари