Стигла испомоћ у пољопривреди за породицу Врховац из Челинца

Породицу Врховац са петоро малишана, која живи у околини Челинца посјетили смо средином 2020. године. Током те посјете уживали смо у дружењу са петоро предивне дјеце и разговарали са њиховим родитељима Станиславом и Слађаном о проблемима са којима се сусрећу у свакодневном животу.

Врховци су једна од ријетких породица у овој општини са петоро дјеце и притом су обоје родитеља незапослени. Ипак, јако су вриједни и обрађују земљу око куће како би имали своје плодове за исхрану. Управо због тог што се труде да опстану и да имају домаће производе у својој башти смо се одлучили да им помогнемо куповином пољопривредне механизације и тиме олакшамо дио послова.

Да би било помогнуто овој породици потрудили су се наши донатори и на крају смо успјели. Ова породица добила je испомоћ у башти за ову и надолазеће године, а помогнуто им је куповином трактора са приколицом, плугом и фрезом. Укупна вриједност помоћи износила је 14.000 КМ.

Као што се види на сликама сви су пресрећни због помоћи која ће им бити од велике користи приликом одржавања баште, а додатно ће моћи да обезбиједе сијено и осталу прихрану за стоку, чиме ће се значајно отворити могућност да повећају свој сточни фонд, за шта до сада није било могућности. Такође, ове године ће бити у могућности да обрађују и одржавају веће површине земље него што је то било прошлих година.

Синови Лука (12), Вид (11) и Јован (14) заједно са својим сестрама Кристином (7) и Софијом (3) захвални су свим донаторима, а посебну захвалност дугујемо нашим донаторима из Канаде који су највећим дијелом обезбиједили средства да се ова акција релаизује и била је ово друго по реду акција, након помоћи породици Душанић из Прњавора којој смо такође обезбиједили трактор са прикључцима.

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са радом и прикупљањем помоћи за породице широм Балкана, а ускоро нам у Челницу слиједи и нова акција, овога пута за породицу Ђурић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи