Стигла помоћ и код Крантића у Омољици

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је породицу Крантић из Омољице у близини Панчева. Породицу Крантић, која је посећена средином фебруара, чине бака, тата Златко и мајка Тамара и четворо деце. Вукашин (5), Огњен (4), Кристина (2) и беба Софија одрастају у тешким условима, зато што су оба родитеља незапослена, а кућа је недавно претрпела и поплаву.


Мајка Тамара и тата Златко са својом децом

Породици Крантић обезбеђени су кревет на спрат са душецима, креветац и душек за бебу, прозор, веш машина, козе, као и уређење соба (ламинат и кречење). Вредност помоћи износи 156.362 динара.


Нова веш машина у домаћинству Крантића

И поред незапослености, породица не прима никакву социјалну помоћ, а једини сигуран приход је само 7.600 динара дечијег додатка месечно. Отац ради повремене, сезонске послове, молерај и остале физичке радове, али, како је сам рекао, има проблем са нередовном наплатом, а сваки посао га кошта зато што је најчешће потребно да путује у Београд.

Живе у кући Златкове маме, која живи са њима и доста им помаже у одгоју деце. Немају земљу, па самим тим ни услове за пољопривреду, али имају жељу да обнове домаћинство са неколико коза и свиња. Тако да им је обезбеђено осам коза и јарац, како би имали сигурну храну у кући, и понеки приход.


Кристина Крантић ужива у својој љуљашци


Огњен Крантић са својом мацом


Ћерка Кристина, мајка Тамара и синови Вукашин и Огњен

РАЧУНИ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ПОРОДИЦИ КРАНТИЋ ИЗ ОМОЉИЦЕ КОД ПАНЧЕВА