Стигла помоћ за Мацановиће из Земуна

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је још једну породицу на територији Земуна. Петочлана породица Мацановић једна је од преко двеста породица које смо помголи у току 2019. године.

Подсетимо се, невоље ове породице почеле су још 1991. године. Тада је отац Бранислав повредио кичму и од тада је инвалид. Као да то само по себи није било довољно, Бранислава су сачекали нови здравствени проблеми у виду два инфаркта 2010. и 2012. године, што је имало за последицу три уграђена стента. Ипак, Бранислав је наставио да се бори, и након рада у фирми која му и даље дугује седамнаест заосталих плата, успео је да нађе посао у Паркинг сервису.

Што се тиче осталих укућана, а Бранислав поред жене Мирославе има и три ћерке – Зорицу (24) и близнакиње Милицу (21) и Јелицу (21), ни њих невоља није заобишла. Све три ћерке су слепе и слабовиде од рођења. Ипак, ове храбре девојке својим осмехом и позитивном енергијом, успевају да победе ове недостатке.

Наша организација обезбедила је породици Мацановић замрзивач, усисивач, столицу за љуљање и веш машину, док је фирма у којој смо набавили помоћ поклонила пеглу, даску за пеглање и тример за браду. Укупна вредност помоћи износи 74.309 динара. Највећи део средстава сакупљен је на Тројци из блока у Земуну.

Захваљујемо се свим донаторима који су учествовали у акцији помоћи породици Мацановић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи