Стижу бољи дани за Нешковиће из Власенице

Човек никад не зна шта доноси сутра! У ту изреку два пута се у кратком времену уверила и породица Нешковић из Цикотске Ријеке, села у општини Власеница у Републици Српској.

Породицу Нешковић чине отац Милан, мајка Милада и четири ћерке – Рада (12), Јелена (11), Николина (9) и Бојана (8). Како би својој породици обезбедио оно најосновније, Милан ради сеоске послове за дневницу. Милада је домаћица, која током сезоне иде у Србију да бере малине, чиме допуњује кућни буџет.

Током наше прве посете Нешковићима, ситуација у њиховом дому била је веома тешка. Они су живели у кући која није имала кров, а само су две просторије биле условне за живот те многочлане породице.

Међутим, стање у дому Нешковића се муњевито променило! Госпођа Милена Кевић, родом из Власенице, која живи и ради у Швајцарској, након смрти свог блиског члана породице поклонила је Нешковићима кућу са окућницом и великим шљивиком. Човекољубље и родољубље вредно сваке похвале и сваког дивљења!

Уследила је наша нова посета Нешковићима, који су рекли да би им један мотокултиватор умногоме олакшао бављење пољопривредом на њиховом новом имању. Одмах смо покренули акцију прикупљања средстава за набавку мотокултиватора за Нешковиће и уз помоћ наших донатора, као и толико пута до сада, веома брзо смо прикупили потребан новац.

Током наше треће посете Нешковићима, осмеси на њиховим лицима приликом уручивања мотокултиватора, говорили су нам колико је ситуација сада боља у њиховом дому и да су за њих већ стигли ведрији дани. Нешковићи су се том приликом захвалили Хуманитарној организацији Срби за Србе, а посебно свим њеним донаторима, што су им купили мотокултиватор.

Прво смо добили нов кров над главом. Хвала госпођи Милени на томе до неба! Сада сте нам ви купили нов култиватор, са којим ћу моћи да радим и за нас, али и за друге људе у селу и околини, и да тако зарадим за своју породицу! Хвала и вама до неба, Срби за Србе, и свим донаторима, ова помоћ нам много значи!

За набавку мотокултиватора са карданском приколицом, косом и фрезом издвојили смо 7.100 конвертибилних марака, а Нешковићи 400 КМ, које су дали као капару.

Широм Републике Српске има много породица чију тешку судбину су Нешковићи до скоро делили. Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори више од 16 година уносе светлост и радост у домове у Републици Српској и то ћемо наставити да чинимо и убудуће, а за то нам је потребна помоћ добрих људи широког срца.

Буди редован донатор Хуманитарне организације Срби за Србе, учествују у акцијама помоћи Србима од Требиња, преко Бијељине, до Приједора!

Рачуни и потврде финансиране помоћи