Студенти из Граца знањем против сиромаштва!

Дана, 11. маја од 20 часова у Greenbox-у одржан је први „Квиз из блокау Грацу. Чланови, волонтери и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе у Аустрији овом приликом сакупили су 624 евра!

Након успешно организованих догађаја – „Дружење из блока”, „Пикадо и журка из блока”, „Фифа из блока”, „Биоскопа из блока” и „Бир-понг из блока” хуманитарни догађаји наше организације још једном су организовани у Грацу, а овога пута у питању је био веома интересантан догађај – Квиз из блока.

Окупљени око племенитог циља, српски студенти у Грацу, још једном су показали својим примером, колико им је стало да помогну свом народу широм Балкана и да за њих нема стајања када су у питању хуманитарни догађаји.

Уз дванаест пријављених екипа за квиз, остали присутни разонуду су нашли у разним друштвеним играма као што су шах, домино, уно, не љути се човече, брзе чаше, ђенга и друге. Атмосфера је као и увек када су млади људи у питању била пријатна и опуштена, па смо сигурни да су се сви присутни добро провели.

По заврштеку турнира, наша Ивана, којој дугујемо захвалност за идеју спорвођења квиза и састављање питања, доделила је медаље најбољима:

  1. Крајоманија (такмичар из Крајине са братом са Романије)
  2. Дрински корпус
  3. Ђоко Шалић

Након завршетка турнира, победницима су уречени пехари и медаље, а слављеничка атмосфера дошла је до усијања јер се у том тренутку појавила хармоника, па смо имали прославу каква се ретко виђа на нашим догађајима.

Захваљујемо се свима који су подржали овај догађај, и овом приликом најављујемо нови хуманитарни догађај у Грацу – „Шах из блока”, који ће се одржати 25. маја, па позивамо све заинтересоване да дођу и својим учешћем допринесу заједничкој борби за боље сутра угрожених породица!