Студенти Универзитета у Виндзору у сарадњи са ХО Срби за Србе у Канади прикупили више од 20,000 долара за помоћ сиромашних српских породица у Србији и Црној Гори

Виндзор, Онтарио – Српски православни Божић у Виндзору, Онтарио, Канада, ове године није био сличан ниједном претходном, јер је Удружење српских студентских филантропа са Универзитета у Виндзору најавило Божићни поклон који ће променити живот сиромашним породицама у Србији и Црној Гори.Дана 27. августа 2022. године организована је омладинска забава под називом Журка из блока, како би отпочела кампања прикупљања новца за Србе за Србе Канада, добротворне организације која најсиромашнијим српским породицама обезбеђује основне животне потрепштине, како би постали самостални и вредни чланови друштва.


Били смо одушевљени и невероватно захвални нашој српској заједници и пријатељима из виндзорске заједнице што су се окупили да подрже овај добротворни догађај! То је прави доказ како наша заједница може да се окупи  и утиче на остале. Не можемо довољно захвалити нашим спонзорима и донаторима на њиховој великодушности!  Донације су наставиле да пристижу и након догађаја! Рекао је Петар Братић из Удружења српских студентских филантропа.

 
Традиционална прослава Бадње вечери, која се годинама одржва је у Српском центру у Виндзору је била савршен повод да се српској заједници саопшти велика вест! Председница Срби за Србе Канаде Ангелина Рачић није могла бити поноснија на оно што су ови млади лидери постигли.


Нашу добротворну организацију чине волонтери и чињеница да су млади студенти припремили овакав догађај за врло кратко вријеме и постигли огроман успјех је вриједно дивљења. Док током године одржавамо бројне успешне догађаје, Виндзорова Журка из блока је надмашила сва очекивања и приходом од забаве ће помоћи чак 4 породице!

Забава је првобитно осмишљена да прикупи новца за породицу Бабић у селу Шекулар у Црној Гори. Њихов дом је завршен и намештај испоручен. Срби за Србе Канада има правило да се једној породици издваја највише 10,000 долара. Као резултат тога, остатак средстава ће подржати следеће породице којима је потребна помоћ: Вујачић са седморо деце из Будве, Матовић са четворо деце из Велимља код Никшића и породицу Славујевић са четворо деце из Јаребице код Лознице.

Задњи ред: отац Владимир Вранић, Горан Тодоровић, председник Црквено-школске општине Грачаница, Алекс Зарин – Платинум спонзор, Маја Јелић, Ана Јоксић, Дара Гидак, Данијела Јелић, Марко Добрић, Петар Братић.

У првом реду – деца из цркве у Грачаници показују суму новца прикупљену од на догађају Журка из блока.

Отац Владимир Вранић благосиља бадњак у Српском центру у Виндзору, Онтарио

Деца црквене школе у ​​Грачаници, Виндзор, изводе представу Христовог рођења

Српска православна Божићна служба у православној цркви Грачаница у Виндзору, Онтарио

Деца породице Бабић у новом дому у селу Шекулар у Црној Гори


О Удружењу српских студентских филантропа:

Студенти Универзитета у Виндзору подржавају и прикупљају новац за организацију Срби за Србе, посвећену пружању помоћи угроженим српским породицама на Балкану.

О Србима за Србе Канада:

Добротворна организација Срби за Србе је основана 2005. Срби за Србе Канада је регистрована као непрофитна корпорација 2015. године и добила је статус добротворне организације 2016. године. Организација Срби за Србе је регистрована у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Сједињеним Америчким Државама, Швајцарској, Норвешкој, Немачкој, Шведској и Аустралији. Организација заједнички прикупља средства за помоћ сиромашним српским породицама, посебно онима са више деце.