Сви заједно за Косово и Метохију

У суботу, 9. марта одржан је први турнир у фудбалу у Београду под називом “Фуца за Србе”. На самом турниру прикупљено је 93.170 динара и то није коначна цифра, учествовало 18 екипа тј. око 130 такмичара и још стотинак љубитеља квалитетног фудбала који су ватрено навијали 13 сати без престанка и давали подршку својим миљеницима.

На иницијативу пријатеља из спортског Балона Енфилд заједничким снагама са Православним спортски друштвом “Света Србија” решили смо да организујемо први хуманитарни турнир у малом фудбалу за најугреженије српске породице на подручју Косова и Метохије.

Овог викенда пут до Косова и Метохије ишао је преко Енфилда! Од раних јутарњих часова кренули смо са турниром који је од првог момента па до последњег тренутка протицао у духу фер плеја и доброчинства. Сјајан фудбал и мноштво добрих потеза верна публика је знала да препозна и награди аплаузом.

На нашим турнирима није ситуација као и на свим осталим спортским турнирима. На нашим турнирима су сви победници, сви побеђују, а највећа је победа када помоћ стигне до најугроженијих српских породица.

У конкуренцији најбољи међу најбољима истакле су се три екипе на самом турниру. Трећепласирана екипа била је екипа ФК Зоран, другопласирана екипа је била екипа ФК СРБ, док је најбоља екипа и првопласирана екипа била екипа ФК Црвена Звезда.

У победбничкој екипи ФК Црвена Звезда могло је да се примети неколико бивших играча истоименог клуба, који су поред титуле првопласиране екипе својим присуством на турниру увеличали овај догађај. Велико хвала нашим спортистима и надамо се да је ово само почетак нашег заједничког спорско-хуманитарног дружења, очекујемо да ће се и остале колеге спортисти из године у годину у још већем броју појављивати на нашим турнирима и прикључити нашој заједничкој борби за боље сутра.

Прошле године наша организација Срби за Србе је организовала 193 спортско-културно-хуманитарна догађаја широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, Аустрије, Немачке, Канаде, Америке, Кине, Аустралије… и прикупила на самим догађајима око 200.000€ помоћи за најугроженије вишедетне српске породице широм Балкана.

Ове године је план да организујемо преко 300 хуманитарних догађаја, да прикупимо 300.000€ донација само од спортских дешавања и да помогнемо око 300 породица широм Србије и региона.

Велику захвалност за овај диван догађај дугујемо нашим сјајним домаћинима из спортског балона “Енфилд” који су нас домаћински угостили у својим просторијама и дали огромну подршку нашој хуманитарној мисији “Деца су наша будућност”! Велику захвалност дугујемо и Православном спортском друштву “Света Србија” која је била спона ово дивног догађаја, као и свим такмичарима, њиховим породицама и пријатељима који су својим присуством на турниру учинили да овај догађај буде незабораван, а самим тим помогли да усрећимо једну српску породицу више.

Као и што слога наше организације говори “НЕМА ПРЕДАЈЕ” тако и завршавамо наше прво спортско хуманитарно дружење. Начелни договор је да се неће завршити само на речима овог слогана, да ово нису само речи и пароле које се механички изговарају, него да ће ово да постане једна лепа обавеза свих нас и да ће турнир постати традиционалан!