СЗС помогли Симиће из околине Уба

Представнци Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су крајем фебруара седмочлану породицу Симић из села Шарбане код Уба. Породицу чине отац Милутин, мајка Драгана и петоро деце, Иван (29), Горан (21), Ивана (17), Слађана (16) и Милица (13). Симићима је 2016. године изгорела цела кућа са свим покућством и од тада живе у помоћној кућици са две просторије и купатилом, а при томе немају воду у кући.


Комбиновани шпорет (плин и струја) уручен је породици Симић

Породици Симић обезбеђена је следећа помоћ: комбиновани фрижидер, комбиновани шпорет (струја и плин), судопера, кухињски елементи, веш машина, туш кабина и урађен је довод воде до куће и канализација. Укупна вредност помоћи износи 203.759 динара.


Комбиновани фрижидер, кухињски елементи и судопера за Симиће

Нова веш машина и туш кабина олакшаће живот породици Симић

Отац и синови су запослени и породица се издржава њиховим радом. Ивана и Слађана иду у школу у Ваљеву па ради мањих трошкова тамо и живе, а викендом долазе у Шарбане. Родитељима су комшије изашле у сусрет и уступиле у својој викендици собу за спавање, јер у породичној кући Симића имају два лежаја, а пет чланова домаћинства радним данима, када дођу сестре број укућана расте на седам тако да без комшијске помоћи не би имали где да спавају.

Срби за Србе са породицом Симић испред помоћне куће у којој сада живе

Рачуни и потврде финансиране помоћи