СЗС посетили Конатаре у Црној Гори

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе посетили су 2.7.2017. године у сарадњи са организацијом „Човекољубље“ Митрополије Црногорско приморске, шесточлану породицу Конатар из села Сретна код Спужа. Породицу чине мајка Слађана (36) која је након смрт супруга Милика 2014. године остала удовица, Јована (17), Јелена (15), Марко (12), Матија (9), и Марија (6).

После смрти оца, парохијани из храма Христовог Васкрсења из Подгорице, као и манастир Св. Василија Острошког, Митрополија ЦГП и добри људи из других хуманитарних организација су помогли Конатарима кроз обезбеђивање бесплатног превоза за дјецу. Грађевинске фирма „Церово“ из Бара је током 2015. године бесплатно реновирала цијелу кућу која сада изгледа одлично.

Породица је до прије 10 дана живјела од надокнаде за мајке са троје и више дјеце која је примала Слађана од државе која је у међувремену укинута. У свом домаћинству имају малу башту коју користе за своје свкодневне потребе за поврћем.

Мајка Слађана је велики борац и веома скромна жена, не тражи никакву помоћ јер каже да је већ толико тога добила од добрих људи. Некако од ње сазнајемо да немају шпорет и да би вољели да имају кокошке ради хране, док је дјеци потребан ђачки прибор.