29. септембра 2016.

СЗС у код Радованића из Подгорице

СЗС у код Радованића из Подгорице
У недељу 25. септембра представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе, посјетили су у избегличком насељу Коник, у Подгорици седмочлану породицу Радованић. Родитељи Војин и Славица имају петоро дјеце, Милена (19), Маријана (17), Мишко (16), Магдалена (16), Миљан (10). Радованићи су 1999. год избјегли из Пећи и од тада живе у избегличком насељу Коник - Подгорица.

 Мајка Славица са најмлађим сином Миљаном

Мајка Славица ради повремено као чистачица, када нађе посао. Најстрија ћерка Милена и син Мишко исто повремено раде. Породици је најпотребније обезбедити књиге и школски прибор за сина Миљана, ормар и дрва за зиму.

 Мајка Славица са својом децом

Мајка Славица се сналази на разне начине како би прикупила неопходни новац за породцу. Један од додатних начина зарађивања је и продаја шећерне вуне. У плану је да им се обезбеде акумулатор и плинска боца за апарат који производи шећерну вуну.

 Миљан са мајком и апаратом за прављење шећерне вуне

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари