СЗС у посети Дарабанима из Бијељине

Представници Хуманитарне оргнизације Срби за Србе из Републике Српске посетили су претходног викенда шесточлану породицу Дарабан из Бијељине, која броји четворо малољетне дјеце. Глава породице и отац Илије са супругом Снежаном има два сина и двије ћерке: Илије (11), Габријел (13), Дијана (15) и Ивана (16).

Дјеца иду у оближњу школу у Бијељини, а породица живи у кући у којој је и отац Илије одрастао. Кућа је стара градња, има један приземни спрат и један пратећи објекат у јако малом дворишту. Пољски вц је у катастрофалном стању, тако да је и сама породица има велику жељу да добије грађевински материјал кaко би обезбједили нормалано купатило које би доградили уз кућу.

 Габријел, Илије, Дијана и Ивана Дарабан

Отац Илије је грађевинац-молер који на тај начин зарађује новац и прехрањује породицу. Домаћин тренутно изводи грађевинске радове на кући у селу које је удаљено од Бијељине 19 километара, а превозно средство му је бицикло и не жали се, није му тешко ићи било гдје има посла. Обично га људи зову да ради за дневницу или неке фирме као неку врсту испомоћи, такође за дневницу. Нема плату као неко сигурно покриће, а супруга Снежана такође није запослена.

 Шпорет на дрва који је обезбеђен Дарабанима

Дарабанима смо помогали два пута, куповином шпорета на дрва као и дрва за огрев. Они су веома захвални на помоћи која им је указана до сад, шпорет им је од велике помоћи, јер им је свакако слаба столарија као у улазна врата кроз које дува вјетар и улази хладноћа.

Породици Дарабан је најпотребније купатило, а Илије је тражио да му се помогне у виду материјала, спреман је да све грађевинске радове изводи сам, јер је то струка којом се он бави тако да му не би био проблем да дозида купатило.

 Шупа која је планирана да се сруши и на њеном месту дозида купатило на кућу

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.