СЗС у посети Стевановићима из Ниша

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Ниша посетили су крајем априла шесточлану породицу Стевановић која живи у нишком насељу Палилула. Стевановиће смо планирали да помогнемо у склопу овогодишњег хуманитано-спортског турнира „Тројка из блока“ који ће се одржати у недељу 22. маја у Нишу. Породицу чине мајка Јелена, отац Александар, деца Милица (8), Наташа (7), Димитрије (4), Анђелија (2).

 Срби за Србе са породицом Стевановић у њиховом дому


Стевановићи су вредна породица, која је до пре само неколико година живела сасвим добро за наше услове. Отац Александар, који је по струци правник, покренуо је приватан бизнис, где је могао да заради толико да оствари своју највећу жељу – да има многочлану породицу. На жалост, у последњих неколико година, његова фирма, као и стотине других, не може да опстане у условима свеопште економске кризе. Када је потражња за услугама његове фирме значајно опала, дошли су у ситуацију да на месечном нивоу не могу да зараде довољно како би обезбедили својој деци нормалне услове за живот.

Ипак, како су Стевановићи велики борци, отац Александар дошао је на идеју да поново обнови домаћинство његовог прадеде, у селу које се налази близу Ниша, и да започне посао са пчелама. За претходних годину дана, великим трудом и радом успео је да крене са послом и тренутно Стевановићи имају десет кошница. Пошто је план породице да у наредним годинама знатно повећају број кошница, како би од продаје меда могли да зараде довољно новца за нормалан живот, одлучили смо да од прикупљаних средстава кроз пројекат „Тројка из блока“ донирамо породици Стевановић још десет кошница, као и врцалицу – машину путем које се извлачи мед из кошница.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.