СЗС у посети Страјнићима из Каћа

Током маја месеца на молбу радника из центра за социјални рад Нови Сад, представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Страјнић из Каћа. Породицу чине мајка Гордана, деца  Стефан (12)  Јелена (14), Јована (16) и Душан (18), а до скоро је са њима живела и Зора (22) која се удала. Иначе Гордана је самохрана мајка петоро деце, прошле године јој се муж упокојио после краће болести. Невоља је велика, а како се са њом носи то зна само мајка Гордана која прима једино социјалну помоћ од 15.000 динара.

 Породица Страјнић у свом дому

Како несрећа на несрећу иде поред болести супруга породици Страјнић је искључена и струја због малог дуга за струју, али оптерећеног каматама, док воду никад нису ни имали, већ све своје потребе за водом решавају пумпајући воду из давно избушеног бунара. Међутим ту није крај проблемима, кућа у којој живе се једним делом урушила, поготово задњи део куће где је некада постојала штала и била стално под влагом.

 Јелена, Јована и Стефан са мајком Горданом

Новосађани и пријатељске фирме су 28.05.2016. показали хуманост и на турниру „Тројка из блока“ скупили 247.520 динара за породицу Страјнић што је оквирно довољно да се изгради купатило. Оно што свакако не би смели је да изградимо купатило и чекамо да се остатак куће сручи Страјнићима на главу.

 Кућа у којој тренутно живи породица Страјнић

Зато је потребна ВАША помоћ! Поред купатила и увођења воде требало би срушити задњи део куће и подзидати нови забат како би спречили даље рушење куће, промена прозора, реконструкција две просторије у којима Страјнићи обитавају (кошуљица, ламинат, гипсани зидови…) до намештаја пошто је њихов неупотребљив.

 Срби за Србе са Страјнићима испред породичне куће

За све набројано немамо много времена, зима је рок после кога нећемо имати шта да реконструишемо. Прикључи се и ти, помозимо да Стефан, Јелена, Јована и Душан са својом мајком дочекују неке лепше дане у свом дому.