СЗС у посјети породици Ступар из Лакташа

Настављају се посјете породицама у Републици Српској, а следећа породица коју смо посјетили је породица Ступар из мјеста Слатина код Лакташа. Самохрана мајка Биљана подиже своје троје дјеце: Викторију (17), Славка (10) и Вукашина (4). Будући да је Биљанина кћерка Викторија као малољетна добила дијете – бебу Зорана (1) и да је беба такође додијељена Биљани као старатељу, можемо слободно рећи да се Биљана сама стара о своје четворо дјеце.

Мајка Биљана се дуго година бавила угоститељством и зарађивала чистећи станове, међутим таква тешка борба мајке за дјецу је нажалост оставила данак, па се Биљана тренутно креће отежано уз помоћ штаке, без могућности да ишта ради, а ускоро је очекује и операција леђа.

Једина примања која породица тренутно остварује су 105 КМ дјечијег и 70 КМ материнског додатка.

Прије неколико година Биљана је започела градити кућу на породичном имању у мјесту Слатина које се налази 15-ак километара удаљено од Лакташа, међутим због недостатка средстава кућа још увијек није завршена, а породица тренутно живи у Лакташима као подстанари. Такође, на имању породица узгаја овце и кокошке, а ускоро планирају и да засаде башту.

Обзиром да би породица ускоро требала да се исели из куће у којој тренутно живе, планирана помоћ наше организације иде у правцу завршетка радова на започетој породичној кући и што скоријег усељења породице у исту.

Од преосталих радова остало је сређивање купатила и подова у собама, као и израда кухиње, а за које средства, и поред великог труда и залагања, мајка Биљана није успјела да обезбиједи.

Како би помогли још једну породицу и обезбиједили им дом позивамо све донаторе наше организације да се укључе и у ову акцију прикупљања средстава. Наша мало некоме значи много.

Нема предаје!
СЗС Република Српска