Тешки услови живота су сада прошлост за деветоро Стојковића из Сијаринске Бање!

Биће ово значајан животни подстрек за целу породицу Стојковић из Сијаринске Бање, након што је и званично комплетиран пројекат помоћи, који је наша организација спровела за ову вишедетну породицу. 

Смештени у општини Медвеђа, Стојковићи су једна од најбројнијих српских породица на том подручју, посебно када је реч о броју деце. То је био и главни разлог, зашто је вредност пројекта износила чак 4.138.672 динара

Некад и сад

Некад и сад

Пропала столарија, оштећен кров, стари намештај, црни зидови, попуцали ламинат испод кога се види голи бетон, купатило које није у функцији, све је то сада прошлост. А нова реалност за деветоро деце: Бобана (19), Страхињу (17), Стефана (15), Лазара (13), Марка (12), Милицу (8), Јану (6), Радомира (4) и Радоја (4) од сада је ново купатило, реконструисан стари кров, адаптиране собе, замењена столарија и дозидан нови кров на делу куће који је био отворен и недовршен. Осим грађевинских радова, Стојковићима је купљен и основни намештај: кухиња, два ормана, један кревет на спрат, један кревет самац, кауч на развлачење, трпезаријски сто и шест столица

Некад и сад

За оно за шта је нама требало више деценија да урадимо, ви сте урадили за свега пар месеци. Од срца вам хвала, због деце пре свега – емотивни су били деда Миле и мајка Валентина.

Види се на лицима ове напаћене деце, да су задовољни и да ће тек уживати у свему што су добили, само да се навикну. Обећали су нам да ће чувати све што су добили и да ће заједно са мамом Валентином и татом Бобаном уредити и остатак куће, како би сви имали свој кутак за дружење и учење.

Нас очекује још на стотине деце од Крајине до Македоније, којима смо обећали да ћемо им помоћи и обезбедити услове за лепше одрастање до краја године. Пуно посла је пред нама, а надамо се да ће нас наши стални и верни донатори подржати као и до сада у свим нашим подухватима. 

Рачуни и потврде финансиране помоћи