Теслић зове у акцију – трактор за Гавриће!

Након успјешно завршене велике хумнанитарне акције за деветочлану породицу Ђурић која је читав Теслић дигала на ноге, са волонтерима наше организације из овог градића на обали Усоре, широког срца кренули смо у нову побједу. У Влајићима, недалеко од Теслића, посјетили смо шесточлану породицу Гаврић коју чине отац Драган и мајка Милијанка те дјеца Драгана (27), Дејан (25), Видомир (22) и Ђурђина (18).

На нешто земље што има, отац Драган који је иначе надничар, обрађује усјеве и тако се бори да ишколује дјецу те прехрани породицу. Покрај шуме и на стрмини, Драган је сам успио саградити и кућу. Иако тренутно можда немају много, ова породица је срећна, скромна и захвална. Међутим, Гаврићи имају једну велику жељу! Стари трактор којег тренутно имају je у јако лошем стању те се више  и не исплати поправљати га. Због послова које ради у пољопривреди, нови трактор са прикљулчима би им умногоме олакшао послове. Сијање кукуруза, пшенице, кромпир и осталих култура би било доста успјешније. Близу су коначног рјешења и сада им је потребна наша помоћ.Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да уз помоћ добрих и хуманих људи, обезбиједи Гаврићима трактор са прикључцима, а планирана вриједност помоћи износи око 13.000 КМ.

Осим што су поштени и вриједни људи, Гаврићи су и вјерујући људи те им је неријетко  помагала црквена заједница као и Коло српских сестара које су нам и јавиле за њихов случај. Породица живи од социјалне  помоћи која износи 160 КМ.Овим путем вас позивамо да помогнемо и олакшамо Гаврићима живот!Теслић можда географски није велик град, али су његови грађани, више пута до сад доказали да, када су питању хуманост и несебично помагање другима, могу стати на црту много већим градовима. Зато и овај пут не сумњамо да ће Теслић бити на висини задатка те показати своје хумано лице, широко срце и племенитост.

Позивом на број 17763, учествујући у акцијама које организује Хуманитарне организације Срби за Србе или купујући у нашој хуманитарној продавници помажете Гаврићима и стотинама других српских вишечланих породица да стану на ноге и уз Божију помоћ живе живот достојан сваком човјеку.