Традиционални летњи спортски турнири у Зајечару 2022. удружени за Срби за Србе

Зајечарска летња сезона сваке године обилује бројним активностима, међу којима су и традиционални спортски турнири на којима се такмиче учесници разних узраста. На неколико таквих турнира током лета 2022. године, наши волонтери су представили циљеве хуманитарне организације Срби за Србе и прикупљали хуманитарне донације од окупљеног народа. На 3 турнира који су овиме попримили и хуманитарни карактер, прикупљено је укупно 79.200 динара.

Традиционални авнојски турнири у кошарци и у малом фудбалу су крајем јула/почетком августа 2022. године одржани по јубиларни 20. пут у насељу Краљевица познатом и по старом називу, по којем је турнир и добио име – насеље АВНОЈ. На финалном дану турнира у малом фудбалу је постављена донаторска кутија, а пре полуфинала у сениорској конкуренцији, представљен је рад организације док је кутија обилазила пун круг препуних трибина. Укупно је прикупљено 20.700 динара.

Спортско-хуманитарна летња сезона је настављена феноменалним турниром Дођи на Баскет, који већ седми пут организује сјајна екипа из зајечарског насеља Кључ 3. Током трајања овог турнира прикупљено је укупно 50.000 динара.

Средином августа одржано је и 35. издање баскеташког турнира Ле Бас, које се одржава чак од 1987. године. На сличан начин, током једне вечери, прикупљено је 8.500 динара хуманитарне помоћи.

Велико хвала организаторима ових догађаја са великом традицијом, као и свим такмичарима и присутном народу.

Подсетимо, током ове године је у Зајечару одржано још 3 хуманитарна из блока догађаја – Стрит воркаут из блока, Биоскоп из блока и Мундијал из блока. Позивамо све Зајечарце да прате даље акције зајечарског огранка Срби за Србе и да кроз дружење и забаву сви заједно помажемо онима којима је та помоћ потребна.