Трактор са прикључном косом за породицу Косовац из Бањалуке!

Још један трактор стигао је за још једну вриједну српску породицу. Овај пут за породицу Косовац из мјеста Радињача код Бањалуке.

Породица је у претходном рату избјегла из мјешта Лушци Паланка које се налази код Санског Моста и које је након рата припало Федерацији БиХ. Косовце смо први пут посјетили почетком 2018. године, а породицу чине отац и мајка породице Недељко (48) и Станка (42) и њихово четворо дјеце Јована (23), Богољуб (19), Милица (16) и Никола (8).

Са доста ограниченим мјесечним приходима од инвалиднине по основу рањавања у рату коју остварује отац породице и дјечијег додатка, породица се, да би некако преживјела и извела дјецу на прави пут, највише ослања на пољопривреду. С обзиром на велико имање које имају у Лушци Паланци и које обрађују и с обзиром да и у Радињачи у којој живе одржавају неколико њива, донација у виду трактора са прикључном рото-косом ће им много значити.

Укупна вриједност донације износи 12.500,00 КМ – трактор 11.000,00 КМ и рото-коса 1.500,00 КМ, а средства за породицу Косовац су прикупљена на турнирима Тројка из блока у Торонту и у Бањалуци.

На самом крају, свим нашим донаторима преносимо изразе захвалности од породице Косовац за добијену донацију и пружену помоћ. Надамо се да ћемо у току године на овај начин обрадовати још много породица.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи