У посјети породици Косовац из Бања Луке

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су породицу Косовац која живи у мјесту Радињача код Бања Луке. Породицу Косовац чине отац породице Недељко (47 година) и мајка Станка (41) и њихово четворо дјеце Јована (22 године), Богољуб (18), Милица (15) и Никола (7).

Једини редовни приходи који породица остварује су 35,00 КМ дјечијег додатка и 110,00 КМ инвалиднине које добија Недељко, обзиром да је у рату био рањен и да је изгубио дио пете, а породица преживљава највише уздајући се у себе и свој рад.

Кућу у којој живе Косовци је у њиховом власништву, иако добим дијелом незавршена ипак је оспособљена за живот, а породица на свом посједу узгаја краве, свиње и овце, а такође обрађују и велико породично земљиште које имају у Лушци Паланци, која се налази код Санског Моста и одакле су 1995. године избјегли населивши се на садашњој локацији.

Помоћни објекти у којима породица Косовац узгаја домаће животиње

На питање на који начин би наша организација могла на најбољи начин да помогне, отац породице је одговорио да би му помоћ у виду трактора и додатне механизације највише одговарала јер би могао да одржава посјед који имају у Лушци Паланци, а са трактором би могао додатно да приходује за своју породицу. Такође, породицу би могли да помогнемо и доградњом штале и куповином додатних крава како би се што боље могли посветити узгоју крава и производњи млијека.

Увидјевши да се ради о заиста доброј и вриједној породици и породици која заслужује нашу помоћ, гледаћемо да у наредном периоду обезбиједимо потребна средства за успјешан завршетак још једне акције. Сличне акције помоћи породицама су до сада захтјевале значајна средства у износу од 10.000 – 12.000 КМ стога овим путем још једном позивамо све који прате и подржавају рад наше организације да се сходно својим могућностима укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ породици Косовац!

Нема предаје!
СЗС Република Српска