Трактор уручен Поповцима у близини Требиња

Хуманитарна организација Срби за Србе посјетила је средином маја у Херцеговини, 25 km од Требиња, у селу Љубомир, засеок Угарци, осмочлану породицу Поповац. Млади барчни пар Драган и Марина са своје седморо дјеце су нас дочекали. Имају две дјевојчице Николину (9), бебу Теодору и пет синова Николу (7), Ђорђа (6), Павла (5), Сима (3) и Крста (1).


Тата Драган показује синовима нови трактор


Сестре Николина и Теодора

Поповци живе од земљорадње. Највише гаје кромпир који пласирају по хотелима и ресторанима, али све ручно обрађују. Ове године су посијали 300 kg сјеменског кромпира и надају се да ће имати 5 тона на јесен. Све ће то ручно окопати, па загрнути и на крају повадити. Тежак посао којег се они не плаше. Тако да је породици Поповац купљен трактор ИМТ 558 са плугом укупне вредности од 8.000 КМ.


Син Сима помаже тати да закачи плуг на трактор


Трактору су се највише обрадовали најмалађи

Део средстава за куповину трактора са плугом породици Поповац обезбеђен је од турнира Тројка из блока одржаног у Требињу.

Ове године Хуманитарна организцаија Срби за Србе повећала је број активности у Републици Српској и куповина трактора са плугом породици Поповац је само једна у низу акција које су спроведене. Укључите се и ви у наредне акције и донацијама помозите да заједно усрећимо и економски ојачамо још много вишедетних породица широм Републике Српске, од Требиња до Приједора!

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

 

ПОТВРДЕ И УГОВОРИ О КУПЉЕНОЈ ПОМОЋИ ПОРОДИЦИ ПОПОВАЦ ИЗ ТРЕБИЊА