Тракторска приколица и фреза за вриједне Кнежевиће из Оштре Луке

Хуманитарна организација Срби за Србе обезбиједила је вриједној шесточланој породици Кнежевић из Оштре Луке тракторску приколицу – киперку и фрезу у укупној вриједности од 6.435,75 КМ. Отац Радован (44) и син Петар (12) неријетко раде у шуми и на њиви, а породица узгаја башту, купине, оранице и доста домаћих животиња тако да ће им наша донација свакако добро доћи и припомоћи у обављању пољопривредних послова.

Кнежевиће смо посјетили у августу прошле године и одмах су нас одушевили. Домаћинска кућа, вриједни и поштени родитељи, дјеца васпитана и здрава . Отац Радован (44) и мајка Сњежана (43) имају кћерке Драгицу (20), Смиљану (17), Милицу (14) и сина Петра (12). Кћерке које иду у школу су одличне ученице и врло озбиљно схватају школовање. Иако им је учење главна обавеза, неријетко притичу и родитељима у помоћ. Мали Петар, очева десна рука, својим дјечачким рукама завршава посао као велики. Помаже тати у шуми, на њиви, навикао је са животињама, а чак јаше и води рачуна о коњу којег имају. Кад не иде у школу и не ради, са сестром Милицом иде на фолкор. Још од малих ногу које сада вјешто играју у колу, научени су да његују обичаје свог народа.

Поред коња, узгајају и свиње, овце, перад. Имају башту, посијали су зоб и јечам, а обрађују и купине.

И кад смо их посетили први пут, Кнежевићи се нису жалили ни на шта. Они живе свој живот како могу и од оног што имају, са своје двије руке и ноге, труде се да обезбиједе породици све, увијек захвални Богу на свему што имају. Не жале се, а тако мало им треба да стану на ноге!

Због тога се искрено захваљујемо свим донаторима, волонтерима и пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе који су помогли да Кнежевићима обезбиједимо помоћ, јер смо тиме, између осталог, показали да заиста поштујемо породице каква је ова из Оштре Луке.

Рачуни и потврде финансиране помоћи