Триатлон окупио српске студенте у Грацу

Српски студенти поново су се окупили 23. јуна у великом аустријском студентском граду Грацу како би показали да се кроз дружење са пријатељима може уживати али и истовремено бринути о свом народу и отаџбини. На хуманитарном триатлону у пикаду, билијару и стоном фудбалу учешће је узело 20 екипа и прикупљено је укупно 900 евра.

Лаганим темпом кроз ноћ уз разговор, дружење и песму, смењивале су се екипе у такмичарским играма. Сви такмичари, без обзира на резултат, знајући да су однели још једну победу против сиромаштва поносно су учествовали у турниру, али оно што се дало лако приметити је чињеница да је резултат остао у другом плану.
Смех и пријатељство крунисано хуманитраним делом из дана у дан међу студентима у Грацу даје све више снаге да се ова прича шири.
Било је и оних који нису били заинтересовани да узму учешће у играма, али у борби за боље сутра, добровољним донацијама од срца, у сваком случају нису посустали.
Након овог велелепног догађаја, као и увек, слопљена су нова пријатељства, а тренд раста донација као и броја посетилаца хуманитарних догађаја у Грацу и даље напредује.
Имали смо прилику да видимо много промашаја стрелицама на пикаду, куглама на билијару и чикицама на стоном фубалу, али иза сваког промашаја се крио велики успех и вера ка помоћи сународницима којима је то најпотребније!
Поред свих шампиона који су учествовали и присуствовали догађају важно је да наведемо оне које је срећа пратила до краја.
ПОБЕДНИЧКЕ ЕКИПЕ:
1. Живојин и Степа
2. Мљекара
3. ДиМ
Половином октобре ове године очекује нас нови хуманитарни догађај, ново дружење и ново такмичење. Видимо се!