Тројка из блока по други пут у Смедереву

Смедеревци су, оправдали указано поверење приредивши прелепо отварање сезоне! На теренима у насељу Милоја Ђака 8. маја од 16 часова почела је друга Тројка из блока у Смедереву. До сада уз помоћ спонзора, донатора, донаторских кутија, техничких спонзора и учесника сакупљено је укупно 302.740 динара!

Блок 23, сада већ давне 2012. године и хуманитарни догађај назван за ту прилику Тројка из блока био је почетак једне од најлепших прича Хуманитарне организације Срби за Србе. Спој хуманости и спорта у ових десет година окупио је стотине хиљада учесника! На 3 континента, 11 држава, 108 градова за ових 10 година одржано је 1450 догађа и укупно је прикупљено преко невероватних 1.400.000 евра!

Прва Тројка из блока у Смедереву одржана је 2014. године на којој је прикупљено 41.300 динара, а сав приход усмерен је за помоћ настрадалим породицама у великим мајским поплавама.

Ове године, сва прикупљена средства биће усмерена за велику Видовданску акцију на Косову и Метохији, у којој ће бити помогнуто 20 вишедетних породица.

Што се самог турнира тиче, владало је велико интересовање. Пријавило се укупно 137 шутера на такмичење у брзом шутирању тројки, док се за веома захтевно такмичење у шуту са пола терена овога пута пријавило 15 такмичара. Након првог дела такмичења када су учесници шутирали тројке са три позиције, уследио је финални део где је редослед победника био следећи:

 1. Милорад Михајловић
 2. Кристијан Васић
 3. Бојан Серафиновић

Турнир су отворили ђаци Музичке школе Коста Манојловић, а у наставку турнира Ансамбл народних игара и песама Смедерво показали своје играчко и певачко умеће.

Спонзори друге Тројке из блока у Смедереву:

 1. Caffe Snatch
 2. Угоститељска радња М на раскршћу
 3. Жар Манце
 4. Анонимно
 5. Грађевинска радња БТФ Богдановић
 6. Минел Еним Смедерево д.о.о.
 7. Хидраулика Реџић ММ
 8. True Fellas bar
 9. Ауто школа “Јањушевић” д.о.о.
 10. Јастребац димњаци д.о.о.
 11. Дисконт пића Тиба
 12. Лештар д.о.о.
 13. Удружење грађана “Дедовина”
 14. Кладионица Soccer

Донатори:

 1. Трговинска радња Перић фарбара
 2. Стефан И.
 3. Горан П.
 4. Danube Services 2010 д.о.о.
 5. Комбинат пивница

Технички и медијски покровитељи:

 1. Fast foof Točak
 2. Caffe Merlyn
 3. ОШ Доситеј Обрадовић
 4. Радио Лукс Смедерево
 5. Телевизија Коперникус

На крају, још једном се захваљујемо свима који су били део овог пројекта, и дали свој допринос да друга Тројка из блока у Смедереву буде успешно завршена. Позивамо све који су у могућности да нам се прикључе у наредним хуманитарним догађајима!