Тројка из блока поново у Шведској

После дуге паузе од две године чланови ХО Срби за Србе из Шведске поново су окупили хумане људе око највећег спортско хуманитарног пројекта Тројка из блока. У оквиру Омладинског фестивала организованог од стране Српске омладинске регистрације, под покровитељством Савеза Срба Шведској и Српског културног удружења Свеи Георгије из Седертеља, у Våstergård арени у Седертељу одржана је Тројка из блока 8. октобра. Уз помоћ донација прикупљено је 4.720 SEK.

Након успешно одржане Тројке из блока у Линћепингу 2019. године, ово је друга Тројка из блока која се одржала у Шведској. Пријавило се укупно 37 шутера на такмичењу у брзом шутирању тројки, док се за веома захтевно такмичење у шуту са пола терена пријавило 8 такмичара. Након првог дела такмичења када су учесници шутирали тројке са три позиције, уследио је финални део где је редослед победника био следећи:

  1. Милош Ћирић
  2. Стеван Пековић
  3. Александар Буњевац

На крају, још једном се захваљујемо Савезу Срба у Шведској, Српској омладинској организацији, Српском културном удружењу Свети Георгије и свима који су били део овог пројекта, и дали свој допринос да друга Тројка из блока у Шведској буде успешно реализована. Позивамо све који су у могућности да нам се прикључе у наредним хуманитарним акцијама!