Туцијада из блока на пет локација у Бијељини

Христос Васкрсе! Бијељинци у великом стилу доказују и показују исправан пут будућим нараштијама. Сјетити се најугроженијих на највећи хришћански празник заиста је племенито и за примјер!

Пет парохија је понудило сарадњу и то: Храм Светог Саве у Батковићу, Црква Светог Јована Крститеља у Новим Дворовима, Петропавловски Храм, Црква Свете Тројице у Амајлијама и црква Светог Великомученика Пантелејмона у Коридору.

Након Свете Литургије, која је служена да ли у поноћ или у различитим јутарњим часовима, наши људи добро распоређени и организовани позиционирали су се испред порте храма да дочекају такмичаре. Симболичан прилог, много забаве, смијеха и радости у лицима дјеце, родитеља, баки и декица. Благодат највећег празника и весеље овог посебног дана могли су се осјетити на сваком кораку. Стари древни обичај претворили смо у хуманитарни догађај, Туцијада из блока.

Побједници су свакако били сви људи добре воље ма којих година што узеше учешће на нашој туцијади.

Помоћу великог броја вјерног народа и пријатеља организације скупили смо укупно 1.922,30 КМ донација. Ова донација биће прослијеђена за помоћ породици Ђурић из села Батковић код Бијељине.

Велику благодарност и захвалност дугујемо свим старјешинама наведених храмова као и свештенству што су Благословили наш догађај и својом подршком значајно помогли да овај догађај прође у миру, благостању, весељу. Можемо слободно да кажемо да је овај дан велика побједа за нашу Бијељину у сваком смислу.

Дјеца су наша будућност!