У балону Енфилд хуманост поново победила!

Другу годину заредом, у балону Енфилд, успешно је одржан хуманитарни турнир под називом Фуца за Србе! Ове године на самом догађају прикупљено је укупно 98.100 динара и 130 евра за помоћ угроженим породицама на Косову и Метохији!

Као и прошле године, невероватна подршка и гостопримство балона Енфилд покренула је све присутне да фер-плеј игром и добром атмосфером још један турнир учине незаборавним!

На самом турниру укупно се пријавило 24 екипа, шест више него прошле године. Свесни да је ово такмичење много више од самог спорта и да је заједнички циљ да се помогне онима којима је најтеже, сви учесници дали су невероватан допринос, па је виђено мноштво лепих потеза и голова.

Другу годину заредом, захваљујући пре свега балону Енфилд, организујемо хуманитарни турнир Фуца за Србе и утисци су стварно фантастични. Ово је догађај који би волели да постане традиционалан, па се надамо наставку сарадње са балоном Енфилд и жељно ишчекујемо турнир Баскет за Србе који ће бити одржан следеће суботе – рекао је Младен Матијашевић, директор пројекта Тројка из блока.

У узбудњивој завршници, након нешто више од седам сати игре, у полуфиналу су се састали Деветари – ФК Београд и Регрути – Белча. У првом полуфиналу победник се није доводио у питање, јер је екипа ФК Београд победила са 4:0, док је друго полуфинале донело велико узбуђење, где је након пенала у финале ушла екипа Белча.

Утакмица за треће место протекла је у знаку једне екипе, па је екипа Регрути однела убедљиву победу од 8:0. Велико финале оправдало је очекивања, у регуларном делу било је нерешено, па је победник одлучен у узбудљивој пенал серији у којој је успешнија била екипа ФК Београд, победивши са 5:4.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се балону Енфилд и православном спортском друштву Света Србија на успешно организованом турниру и позива све заинтересоване да нам се прикључе у суботу, 14. марта, такође, у балону Енфилд. Пријаве за тимове (игра се 3 на 3) врше се на 063306262 и 0654422935. Котизација за учешће износи 3.000 динара по екипи.