„У име нашег лепшег сутра, Срби за Србе хвала Вам” – сузе радоснице на усељењу породице Спасовски у нову кућу!

Церемонија на какву смо већ сад традиционално навикли, када су у питању усељења породица у новоизграђене домове на подручју Северне Македоније, приређена нам је и приликом усељења породице Спасовски из места Облавце у њихов нови дом. Девојка у традиционалној ношњи, хлеб и со, српска и македонска застава, свечано уручење кључева, транспарент захвалности и бројна родбина и мештани.

Очију испуњених сузама радосницима, откључали су свој нови дом и званично закорачили у њега родитељи Далибор и Лиле, са ћеркицама Бојаном (11) и Стефанијом (9) и синчићем Ангелчетом (6), а за њима и сви присутни. Имали смо чему и да се дивимо. Још једна прелепа кућа, нашла се на листи наших малих задужбина, које изградисмо уз помоћ хиљаде добротвора и наших сарадника из Северне Македоније.

Некад и сад

Породицу смо посетили почетком ове године и након што смо се уверили у катастрофалне услове у којима су превасходно ова дечица одрастала, у једној оронулој собици, решили смо да породици изградимо кућу. Подухват нимало лак, с обзиром да је било потребно на стеновитом тлу направити простора, како би се уопште кренуло са изградњом куће. Све препреке су успешно превазиђене и кућа је на радост породице саграђена у договореном року.

Некад и сад

За цео пројекат изградње куће и опремања основним покућством (кухиња, трпезаријски сто, шест столица, кауч, брачни кревет, три кревета за децу, три ормана, два радна стола, две радне столице, фрижидер, електрични шпорет, шпорет на дрва, веш машина) утрошено је 48.592 евра.

Хвала вам што сте ми изградили овако лепу кућу и желим вам да усрећите што више деце, овако као што сте усрећили и моју децу. Пуно вам хвала – једва је смогао снаге да пред присутнима изговори пар речи захвалности отац Далибор.

Некад и сад

Одмах ћемо позвати и другарице из школе да дођу да се играмо и учимо заједно – рекле су нам Бојана и Стефанија са осмехом на лицу.

Некад и сад

Освештањем дома, печатирали смо овај пројекат, којим се породица Спасовски сели у неки лепши и сигурнији живот.

Ми смо мислима већ у плановима за наступајућу 2023. годину, у којој ћемо како нам је отац породице Спасовски и пожелео, гледати да усрећимо још више деце него што смо то учинили током ове године.

Захваљујемо се и овог пута, на сарадњи бројним пријатељима са подручја Северне Македоније, а посебно Српском културно-информативном центру СПОНА из Скопља.

Рачуни и потврде финансиране помоћи