У посети породици Андолшек код Чачка

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Андолшек која живи у селу Мрчајевци крај Чачка. Отац Андреј и мајка Душица подижу четири кћери: Анђела (20), Анастасија (17), Николета (15) и Стефана (10).

Живе мирним, часним и поштеним животом – отац је запослен у МУП-у Србије, а жена помаже са повременим дневницама док тражи сталан посао. Девојчице су сјајни ђаци, и у кући владају слога, љубав и ред. Идилична слика покварена је са великим кредитима у којима се породица налази и са хипотеком која им је на кући.

 


Једини улаз на спрат куће тренутно су мердевине

Кућу су сазидали након много година подстанарског живота у који су почели да живе када су избегли са Косова и Метохије, тачније из Пећи. У њиховим срцима остаје вечни бол за својим кућним прагом, али, мало по мало, подигли су кућу и у Чачку и сада и Мрчајевце осећају као своје огњиште.


Тренутни изглед поткровља

Живе вредно и поштено, али потребна им је наша помоћ – у недостатку средстава не могу да наставе започето и да изграде до краја своју кућу. Остало је да се уреди поткровље и да девојке добију свој простор за живот.


Место где је планирано степенише за поткровље


У разговору са домаћином

Отац је упоран у својој жељи да истраје и напорно ради, али не може да уштеди новац који је прекопотребан за наставак радова на оспособљавању спрата куће.


Најмлађа Стефана Андолшек, показала нам је како изгледа кућа са задње стране


Тата Андреј са својим ћеркицама

Надају се да ће им Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ верних донатора из целог света помоћи да своје снове остваре. Потребно је тако мало да започну радове и изграде свој дом.