30. марта 2018.

У посети породици Мићић из Баваништа

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Мићић која живи у месту Баваниште, општина Ковин. Светлана и Слађан подижу четири дивне девојчице. Марија је најстарија, има десет година, Сара има 5 година, Невена 4 године, а најмлађа принцеза је Тијана која има 2 годинице. Ова предивна породица живи у малој кући пуној влаге, без струје и воде. Без помоћи од било кога, боре се Мићићи кроз живот већ више од десет година. Бог им је дао највеће благо у животу - четворо прелепе деце, али уз то, прати их много брига и свакодневних проблема. Са дечијим додатком од само 11.000 динара, без социјалне помоћи и са једном, очевом, платом, предугачки су месеци, а прекратко време за ову велику породицу. Дани пролазе, а проблеми се гомилају: стара веш машина и стари шпорет, најстарија ћерка спава на старој фотељи, сви кревети су лоши и одавно се користе. Немају саднице, иако имау нешто мало земље око куће, али због недостатка воде и осталих услова нису никад започели нешто конкретно.
Марија и Сара Мићић
Немају ни машине, ни времена за то: сва размишљања иду им у правцу што хитнијег сређивања куће, санирања проблема са влагом, адаптирања тренутно нефункционалног купатила и доградње једне дечије собе.
Невена Мићић
Боре се и држе нешто свиња и кокошака - не жале се и гледају у будућност са вером и надом. Хуманитарна организација Срби за Србе уз помоћ донатора из целог света треба сада да њихову веру и наду оствари! Хајде да заједно, свако по мало - учинимо много за Мићиће! Донирај и ти! Хајде да овим девојчицама обезбедимо купатило, да завршимо фасаду и да им изградимо још једну собу! Да заједно изградимо њихов пут ка бољем сутра! Мајка Светлана са најмлађом ћерком Тијаном

Повезане вести

Коментари