У сећање на Душана Ивановића успешно завршен други Баскет из блока у Старој Божурни

Хуманитарно-меморијални турнир Баскет из блока у сећање на Душана Ивановића одржан је у Старој Божурни од 6. до 8. августа. Турнир је организовало удружење грађана Моја Стара Божурна у сарадњи са Хуманитарном организацијом Срби за Србе. Покровитељ овог турнира била је Општина Житорађа.

Дана, 6. августа било је отварање и ревијални део турнира. Приређен је пригодан програм за отварање турнира. Учествовао је црквени хор из Житорађе под називом Бисери, као и млађа група деце под називом Бисерчићи. Поред њих су у програму учествовале Ксенија Стојиљковић и Анђела Стојановић, девојке које су певале и рецитовале песме соло. Анђела Стојановић изрецитовала је пар песама које је написао покојни Душан Ивановић, момак у чију част је организован овај турнир. Ту су били и музичари, Влада Марјановић који је пратио Бисере и Бисерчиће као и Дејан Денчић Денча који је нешто касније имао свој соло наступ. Одиграна је и ревијална утакмица између Душанових другара из Параћина и из Старе Божурне. Програм је водила водитељка Ана Стојановић, а свештеник Александар Стојиљковић благословио је турнир на самом почетку. Поред осталих гостију на турниру је била и Душанова породица, као и другари из Параћина.

У суботу и недељу одржао се такмичарски део турнира. На турниру је учествовало 9 екипа:

 1. Јанг бојс из Прокупља
 2. Стара Божурна 2 из Старе Божурне
 3. Сокићев булевар из Прокупља
 4. Јабукар 027 из Прокупља
 5. Душан Ивановић из Параћина
 6. Кумови из Прокупља
 7. Стара Божурна 1 из Старе Божурне
 8. Житорађа 91 из Житорађе
 9. Фотоман која је састављена од играча из оближњих села Пејковца и Ђакуса

Судили су двојица судија Жарко Станковић и Дарко Крстић из Ниша.  Екипе су биле подељене у две групе.

У суботу је одиграна групна фаза, а 8. августа у недељу одиграна су два полуфинална меча, а затим меч за треће место и меч за прво место. После групне фазе у полуфинале су пролаз обезбедиле екипе: Јабукар 027, Јанг бојс, Фотоман и Кумови. Прво полуфинале играли су Јабукар 027 и Фотоман из којег као победник излази екипа Јабукар 027.  У другом полуфиналу су ривали били Кумови и Јанг бојс, а у том мечу победу односи екипа Јанг бојс. У мечу за треће место између екипа Фотоман и Кумови победила је екипа Фотоман. У великом финалу и дербију турнира, између екипа Јанг бојс и Јабукар 027, победила је екипа Јанг бојс.

Званични поредак првих трију екипа на турниру је следећи:

 1. Јанг Бојс
 2. Јабукар 027
 3. Фотоман

После финалног меча уследила је свечана церемонија додела медаља и пехара (од којих један иде у трајно власништво шампиона турнира, а један је прелазни). На турниру је било доста учесника, публике а за угрожене породице прикупљено је 21.760 динара.

Турнир је завршен лепом групном заједничком фотографијом и у позитивном тону са жељом да се одржава традиција организовања турнира и да сваке године буде што бољи.



 Дуле живиш!