„У српски грб се кунем, па ми ваша помоћ још више значи!” – ријешен проблем са влагом породици Томовић из Берана

Породицу Томовић из Берана чине РатомирАфродитаМоника (16), Милош (15) и Маријана (12). Живјели су у бараци 15 година, као подстанари, а онда су, иако у својој кући, имали великих проблема са влагом.

Сада је све то иза њих. Захваљујући редовним донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе, Томовићи су добили материјал за изолацију и стазу око куће, столарију на спрату (једна врата и четири прозора) и олуке. Ово је сада постала једна прелијепа кућица. Укупна вриједност помоћи је 4.853 евра.

Људи, шта да вам кажем. Велико ви хвала, највише због Милоша коме је влага утицала на појаву бронхитиса. Ја се кунем у српски грб, па ми помоћ ваше организације још више значи! – истакао је домаћин.

Прије и послије

Отац Ратомир има проблема са кичмом и бубрезима, па на име тога прима скромну инвалиднину. Поред тога, примају социјалну помоћ и дјечији додатак.

Пођем и у надницу кад има посла. Шта ћу, морам. Одемо горе у планину, па беремо печурке, боровнице и тако, боримо се. Држимо и нешто коза и крмади – испричао нам је при првој посјети како преживљавају.


У знак захвалности, Томовићи су припремили питу зељаницу, пршут, сир, сарму, колаче, торту у бојама српске заставе и друге укусне специјалитете. Мајка Афродита, која нас редовно прати преко Фејсбука, усхићено је рекла:

Двије ноћи сам размишљала шта да напишем на торти!

Прије и послије

Након срдачних поздрава, пожељели смо једни другима пуно здравља, среће и успјеха. Наша организација наставља с активностима у Црној Гори и широм Балкана. Позивамо вас да својим донацијама будете дио нас!Прије и послије

Рачуни и потврде финансиране помоћи