Уместо лавора и једне чађаве собице, нова кућа за лепши живот Станишића – још једна збринута породица на крају 2022. године!

Труд да заиста некоме помогнемо, уважавајући мишљења, жеље, предлоге оних којима треба помоћ, је такође нешто што краси рад наше организације. Све чешће долазимо у ситуацију да решавамо конкретна стамбена питања породицама, па су договори уз обострану сагласност потребни, како би пројекат био суштински успешан. То са собом носи и неке нежељене ефекте, али је све то део посла. Прича о породици Станишић из Новог Милошева, добила је срећан крај. Иако смо породицу посетили пролећа 2021. године, дочекали смо завршетак ове приче тек пред крај 2022. године.

Као што рекосмо, вредело је, а и морало се чекати, јер породица није желела нигде из Новог Милошева да се сели, због посла превасходно, а понуда одговарајућих кућа није било. Иако смо током прве посете, разматрали опцију да им се њихова стара кућа реновира, схватили смо да би то био много тежи и ризичнији подухват, па смо се дали у потрагу за куповином куће.

Пре и после

На радост родитеља Синише и Сенке, а посебно малишана Вање (6), Анастасије (5), Вукашина (4), Саре (2) и Себастијана (1) који нису скидали осмех са лица, Станишићи су коначно добили дом какав ова деца заслужују. Уплаћено је 3.562.160 динара, којим је обухваћена куповина куће (са пратећим објектима и земљом), пар мањих санација које су одрађене на самој кући, куповина три пећи на дрва за грејање, пет душека и три ормана. Подршку овој акцији је дала фирма Mobi furniture која је донирала пет кревета за децу.

Сад ћемо да имамо сви своје кревете, то ми се највише свиђа. Сестрице се неће више плашити гроктања свиња кад иду у тоалет, јер сад имамо прави тоалет у кући – рекао нам је најстарији Вања, предводник ове мале насмејане чете.

Пре и после

Помоћ добрих људи није изостала, надали смо се и веровали. Посебно нас радује што ће најмлађи Себастијан имати малтене од рођења нормалне услове за живот – додала је задовољно мајка Сенка.

Добио сам нешто сигурнији посао, па због тога нисам хтео да се селимо нигде. Фино нам је овде. Родитељи су ми остали у старој кући и морам о њима да бринем. Хвала вам што сте се потрудили да нађете решење, да останемо у селу и да добијемо нови дом – захвалан је био и отац Синиша.

Пре и после

Нема цену осмех ових малишана. Једноставно уживају у сваком кутку свог новог дома, како се да приметити. За нас је то довољно, знамо да смо урадили праву ствар, а до још већег изражаја ће ова помоћ доћи у годинама када дечица одрасту.

Поверење које смо изградили, али и које свакодневно градимо са нашим донаторима, омогућава нам да спроводимо овакве ствари у дело. Чврсто верујемо, да ћемо завредети поверење још већег броја донатора, јер нам је жеља да трајно збринемо још много малишана, као што су од сада збринути мали Станишићи. Овом приликом упућујемо и посебну захвалност нашим сталним донаторима из Канаде, као и члановима удружења Први пут с оцем који су се укључили у акцију помоћи породици.

Рачуни и потврде финансиране помоћи