Успешно одржан други „Пикадо из блока“ у Нишу

Дана 27. јануара, од 19 часова у билијар клубу Атлантис успешно је одржан други турнир „Пикадо из блока“ у Нишу. Овом приликом уз помоћ учесника, пријатеља организације и спонзора за помоћ вишедетним породицама сакупљено је 30.500 динара!

Млади волонтери хуманитарне организације Срби за Србе“, својим трудом успели су да убрзо након првог „Пикада из блока“ поново активирају Нишлије, где су показали да енергија с првог турнира не само да није спласла, већ се и повећала, па је на самом турнирну за разлику од првог пута када је учестовало 57 такмичара, овога пута свој допринос овој хуманитарној акцији дало 65 такмичара!

Захваљујемо се свим такмичарима, као и онима који су подржали акцију, а нису учестовали на самом турниру, што су поред сакупљених донација за најугроженије, дали подршку и допринос у ширењу свести о томе да широм Балкана постоји више десетина хиљада српских породица које живе у јако тешким условима за живот.

Као и прошлог пута у овој племенитој мисији имали су помоћ спонзора, пре свега Билијар клуба Атлантис, који је уступио свој простор за одржавање турнира, и најуспешнијим учесницима „Пикада из блока“, поделио жетоне за играње пикада.

Овом приликом захваљујемо се и осталим спонзорима који су подржали други „Пикадо из Блока“ у Нишу, а то су:

 • БрендДивизија“ – 2.000 динара
 • Бренд „Понос“ – 2.000 динара

У изузетно пријатној и позитивној атмосфери на другом „Пикаду из блока“ у Нишу у игри „301“, класичним системом елиминација, такмичари су поред своје хуманости показали и завидно знање у пикаду, па је турнир тек после нешто више од два сата завршен.

Редослед победника је био следећи:

 1. Војислав Анђелковић
 2. Стефан Савић
 3. Гаврило Станковић

Што се тиче награда за најуспешније, поред пехара и медаља, победницима су уручени ваучери пицерије „Помодоро“ као и жетони за бесплатно играње пикада у билијар клубу „Атлантис“.

Такође, користимо прилику да се захвалимо медијима који су помогли у промовисању догађаја:

 • Народне новине
 • Нишки портал
 • Градски портал 018
 • Банкер радиo
 • Јужна Србија
 • Бум радио 018
 • Јужне вести

На крају, захваљујемо се свим хуманим Нишлијама који су показали велику свест за своје сународнике и који су својим учешћем подржали овај догађај. Надамо се да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности у Нишу бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!