Успешно одржан први „Пикадо из блока” у Солни

Дана 01. јуна у 18:00 часова почело је друго окупљаље Срба из Стокхолма у просторијама удружења „Солна” поводом одржавања турнира Пикадо из блока. Том приликом скупљено је 5.350 круна од учесника турнира, донација, хране и пића.

После успешно одржаног првог „Пикада из блока” у Седертељеу наши волонтери су успели да организују још једно вече на ширем подручју Стокхолма где смо се дружили, такмичили и уједно помогли породице које живе у веома тешким условима широм Балкана. Имали смо 24 учесника, а победници су:

1. Бранко Радовановић
2. Мирослав Олуић
3. Вељко Вељанчић

Победник је добио пехар и мајицу на поклон. Од срца се захваљујемо свим учесницима, новим и старим пријатељима наше организације, а ништа мање ни удружењу Солна које нас је оберучке прихватило и помогло нам у организацији овог догађаја и надамо се и мноштва других у будућности.

У изузетно пријатној и позитивној атмосфери, на другом Пикаду из блока у Шведској, у игри „301“, класичним системом елиминација, такмичари су поред своје хуманости, показали и завидно знање у пикаду, па је турнир тек после нешто више од два сата завршен. Хвала свима још једном на учешћу и видимо се опет после летње паузе на Пикадо из блока турниру у Солни.