Успешно одржана прва „Туцијада из блока” на Малти

Дана, 28. априла од 12.30 часова у бару Breakwater успешно је одржана прва Туцијада из блока на Малти. Овом приликом уз помоћ учесника и пријатеља организације, за помоћ вишедетним породицама, сакупљено је 600 евра!

Волонтери организације Срби за Србе су убрзо након „Биоскопа из блока” поново активирали наше људе, што показаје да на Малти постоји интересовање за хуманитарне догађаје. Сви заинтересовани поново су се одазвали, тако да је на самом турниру учестовало 34 такмичара. Захваљујемо се свим такмичарима, као и онима који су подржали нашу акцију, а нису били у могућности да учествују на самом турниру. Поред донација које су дали, захваљујемо се и на подршци и доприносу у ширењу свести да широм Балкана постоје више десетина хиљада српских породица који живе у јако тешким условима.

У изузетно пријатној и другарској атмосфери, по класичном елиминационом систему после сат времена такмичења завршила се прва Туцијада из блока на Малти.

Редослед победника је био следећи:

  1. Лука Маглов
  2. Андреа Мицановић

Најуспешнији такмичар је добио пехар и специјално украшено јаје са тробојком.

Захваљујемо се свим хуманим Србима на Малти, који су показали још једном развијену свест о тешкој ситуацији у којој се налазе наши сународници, па су својим учешћем подржали овај хуманитарни догађај. Надамо се да ће у наредном периоду број људи који подржава хуманитарне активности на Малти бити све већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица. Захваљујемо се Српској Православној Цркви на Малти на пруженој подршци, а посебно његовом Преосвештенству Владики Андреју на посети нашој манифестацији и благослову.