Успешно завршена акција Борба против короне у Србији

Услед кризе изазване корона вирусом (COVID-19), Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је велику акцију „БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ – будимо уз сиромашнеˮ с циљем буђења солидарности и прикупљања средстава за помоћ најугроженијима. У Србији, укупна вредност помоћи износи 1.431.490 динара.  Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 1.250 евра. Такође, захваљујемо се пријатељима организације, Хуманитарном омладинском клубу Млади за Космет и фирмама Extreme Intimo, Амибо Ариље, Su-Line, Босић ДОО и Пахуљица који су својим донацијама дали велики допринос акцији.

Под логистичком подршком Манастира Високи Дечани подељено је 18 тона брашна и 1000 заштитних маски за лице угроженим породицама у Осојану, Ораховцу, Великој Хочи, Гораждевцу и осталим повратничким местима широм Метохије. Укупна вредност помоћи износи 636.000 динара, а свој допринос овој акцији дао је и Хуманитарни омладински клуб Млади за Космет донацијом од 1.000 евра.

Народним кухињама на Косову и Метохији обезбедили смо 1.200 заштитних маски за лице које су дељене приликом дистрибуирања хране или доласком самих корисника по свој оброк у кухињу. Укупна вредност помоћи износи 144.000 динара.

За београдску Црквену народну кухињу коју води Верско Добровољно Старатељство, у којој се прехрањује преко 2.000 људи, обезбедили смо помоћ у виду намирница. Укупна вредност помоћи износи 483.870 динара. У акцији помоћи учествовале су и фирме Extreme Intimo која је обезбедила 500 заштитних маски за лице и Амибо Ариље која је донирала 150 заштитних маски.

Добротворни фонд СПЦО у Руми „Сандра Б. Премроуˮ током ванредног стања помогао је преко 170 породица, Дом здравља у Руми и Општу болницу у Сремској Митровици. Хуманитарна организација Срби за Србе учествовала је у овој акцији донацијом пакета кућне хемије и пелене за старе у износу од 167.620 динара. У акцији помоћи учествовале су и фирме Su-Line која је обезбедила 100 заштитних маски за лице и Пахуљица која је донирала 200 заштитних маски.

Захваљујући донацији наших пријатеља, испоручили смо пакете намирница и хигијенских средстава у местима Нови Сад, Шајкаш, Беочин, Пачир, Стара Моравица, Алекса Шантић и Футог. Помоћ је испоручена уз помоћ свештеника Епархије бачке и Епархије сремске и изазвала је велику радост у домовима 73 породице. Велики попуст у набавци намирница дала је велепродаја Босић.

Након престанка ванредног стања Хуманитарна организација Срби за Србе вратила се својим редовним активностима у пуном обиму. До краја године остало нам је да помогнемо више од сто угрожених породица па позивамо све донаторе да се укључе у предстојећим акцијама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи