Велика помоћ за Баљаке у Крајини

Током јула месеца завршен је успешно још један велики пројекат који је покренула Хуманитарна организација Срби за Србе, а који је финансиран махом донацијама СЗС огранка у Канади у склопу акције In Time For Bozic 2016. У питању је био пројекат реновирања старе куће на имању осмочлане породице Баљак из села Мушковци код Обровца у Далмацији, а превасходно за потребе најмлађих укућана који ће ту живети. Укупна вредност пројекта (грађевински материјал + мајстори) износила је укупно 7.453 €. Породицу иначе чине родитељи Тривун и Радмила и шесторо деце Петар 21, Бранко 19, Милана 18, Божидар 15, Биљана 14 и Жељко 12.

Тренутно у породици живи четворо деце, јер је старија ћерка удата, док син Божидар похађа Богословију при манастиру Крка.

 Стање куће у априлу 2016. године

 Садашњи изглед куће породице Баљак

Породицу Баљак смо помагали неколико пута претходних година, док је одлука да се започне овај већи пројекат донета на основу тога јер је породица Баљак једна од најбројнијих са којима смо имали прилику да се сусретнемо на том подручју.

 Радови на постављању инсталација у купатилу почетком априла 2016.

 Бетониран под у купатилу у апрлу 2016.

 Садашњи изглед купатила породице Баљак

Надамо се да ће овај пројекат реновирања куће знатно олакшати услове одрастања, школовања и уопште живота за најмлађе Баљке и истовремено помоћи целој породици да опстане на својм вековном огњишту.

У припреми су нове акције и велики пројекти на подручју целе Крајине, па позивамо све који су били уз нас да наставе са пружањем подршке Хуманитарноји организацији Срби за Србе, а неодлучне позивамо да се прикључе нашим активностима према својим могућностима.

 Срећна породица Баљак упућује речи захвалности свим људима добре воље који су омогућили деци боље услове становања и одрастања

Рачуни и потврде финансиране помоћи